O treime din cei infectați sunt „purtători tăcuți”. De asta nu poate fi oprită pandemia?

O treime din cei infectați sunt „purtători tăcuți”. De asta nu poate fi oprită pandemia?

Până la sfârșitul lunii februarie, un număr de 43.000 de persoane au  fost descoperite ca fiind infectate cu coronavirus de autoritățile chineze, deși nu aveau simptome, anunță South China Morning Post, care recnoaște, însă, că nu se știe ce rol joacă transmisia asimptomatică în pandemia globală. E, însă, posibil ca acesta să fie marele secret al faptului că autoritățile de la Beijing au reușit să oprească epidemia, pentru că toți cei testați pozitiv au fost puși în carantină.

Numărul „transportatorilor tăcuți” - persoane infectate de noul coronavirus, dar care prezintă simptome întârziate sau nu au deloc  simptome - ar putea reprezenta o treime dintre cei care ale căror teste au ieșit pozitive, potrivit datelor clasificate ale guvernului chinez văzute de ziariștii de la South China Morning Post. .

Acest lucru ar putea complica și mai mult strategiile folosite de țările care se străduiesc să oprească epidemia care a infectat peste 300.000 de oameni și a ucis mai mult de 14.000 la nivel global.

Oamenii de știință nu au reușit să se pună de acord cu privire la rolul jucat de transmisia asimptomatice în răspândirea bolii. De obicei, un pacient dezvoltă simptome în cinci zile, deși perioada de incubație poate fi de până la trei săptămâni în unele cazuri rare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Organizația Mondială a Sănătății clasifică toate persoanele care testează pozitive ca fiind cazuri confirmate, indiferent dacă au simptome. Guvernul chinez și-a schimbat însă clasificare pe 7 februarie, considerând că doar pacienții cu simptome ca cazuri confirmate. Statele Unite, Marea Britanie și Italia pur și simplu nu testează oameni fără simptome, în afară de lucrătorii medicali care au o expunere prelungită la virus.