Evenimentul Zilei > Social > O televiziune din România dă lovitura! Va avea un nou radio
O televiziune din România dă lovitura! Va avea un nou radio

O televiziune din România dă lovitura! Va avea un nou radio

Dogan Media, proprietarul Kanal D, ia încă o frecvență radio, a zecea, pentru Radio Impuls. Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința publică de astăzi cedarea licenței Radio Impuls din Craiova, de la Adway Direction, către Dogan Media.

Întrucât frecvența din Craiova avea decizie de autorizare din 12 iunie 2018, iar Legea Audiovizualului spune că „licența nu poate fi cedată mai devreme de un an de la data intrării în difuzare”, nu s-a cesionat și Radio Impuls din Craiova, încă de atunci.

Pe lângă Craiova, Radio Impuls se mai aude în București, Constanța, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, Bacău, Bistrița, Tulcea, Râșnov.

Prezent în fața reprezentanților CNA, Cătălin Băleanu, din partea Kanal D, a spus că Dogan a făcut o serie de investiții de la preluarea Radio Impuls, din luna noiembrie 2018.

„Am investit 20.000 de euro în București și 10.000 de euro în Cluj, în paratură, pentru îmbunătățirea semnalului. Am investit și 100.000 de euro în noul studio de la Cluj Napoca, pentru care vom cere, în curând, autorizarea”, a spus Cătălin Băleanu.

Cesionarea frecvenței a trecut la limită, cu șase voturi pentru: Cristina Pocora, Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălașa și Răsvan Popescu.

Radu Herjeu și Gabriel Tufeanu au fost împotrivă, ca și la votul pentru cesionarea celolalte nouă frecvențe Impuls, din noiembrie 2018. La fel a fost și Alexandru Kocsis, care a lipsit de la discuția de la acest punct.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News