O studentă din Maroc a inventat frigiderul din argilă

O studentă din Maroc a inventat frigiderul din argilă

În vârstă de 23 de ani, o studentă marocană a inventat un frigider din argilă naturală care funcționează fără energie electrică.

După ce a vizitat un sat din regiunea marocană Khenifra, Rawya Lamhar (foto), studentă la Ingineria Mediului, și-a dat seama că persoanele cu boli cum ar fi diabetul zaharat nu au posibilitatea de a-și păstra medicamentele, în special insulina, la rece. De asemenea, a observat că locuitorii satelor de munte au și ei probleme cu păstrarea legumele lor, din cauza lipsei de energie electrică. Aceste cauze au determinat-o pe Lamhar și pe colegii săi să construiască un frigider din lut, un produs capabil de a păstra alimente și medicamente fără energie electrică. Potrivit presei marocane, acest frigider ecologic poate menține o temperatură de 6 grade Celsius în zonele uscate și 12 grade Celsius în zonele umede.

Pentru a funcționa, frigiderul trebuie ținut pe un suport tot din lut, la distanță de perete, podea sau alte obiecte, întro zonă bine ventilată. Instrumentul de stocare oferă utilizatorului posibilitatea de a stoca alimentele în jur de 10 până la 15 zile, în funcție de condiții. Această invenție a fost prezentată pentru prima dată în 2015. Lamhar si colegii săi, au creat Energyless Go, o companie care promovează invenția lor de răcire. Aceste frigidere artizanale se vând cu prețuri între 24 și 55 de dolari. Echipa tinerilor a primit comenzi din SUA, Europa și Singapore și nutrește speranța că va ajunge la un public mai larg de acum înainte.

Ne puteți urmări și pe Google News