Evenimentul Zilei > EVZ Special > „O Șansă Altfel” la Frumușani
„O Șansă Altfel” la Frumușani

„O Șansă Altfel” la Frumușani

În săptămâna „Altfel”, orice elev știe că nu se fac ore, prilej pentru a-și prelungi vacanța de Paște. În comuna Frumușani, din județul Călărași, altfel a stat treaba

Elevii din Frumușani au învățat ceva nou. Sala de sport a fost plină, marți, cu elevi de toate vârstele și din toate școlile din comună. Ei au fost martorii unui spectacol marca „ZDT”, realizat de liceeni voluntari, extrem de talentați, sosiți din București.

Vedeta show-ului a fost Gabi Ciocan, din Lala Band, care a cântat și a dansat, a jurizat un concurs de talente și a premiat trei dintre cei mai fascinanți elevi. Toți au fost fericiți de faptul că au putut să-și vadă idolul din serialul tv, în carne și oase. Cu multă timiditate i-au cerut autografe.

S-a cântat, s-a dansat, s-a râs. Deviza spectacolului, „Împreună putem reuși foarte multe”, aleasă de echipa campaniei „O șansă copiilor de la țară”, a fost însușită rapid și toată lumea a ajutat la construirea unui moment artistic: Andra Tudor a dansat cha-cha cu grupa ei, Alexandru și Ștefania, au interpretat piesa Antoniei-„ Pleacă”, împreună cu grupul lor. La sfârșit, au fost oferite premii pentru toate categoriile: canto, streetdance și dans sportiv.

Un moment deosebit a avut Andrei Curelea, cu numărul lui de magie. A reușit să golească o doză de suc fără să o atingă, să facă un trandafir din hârtie să leviteze și i-a captat pe micuți cu un truc de cărți. Toată lumea l-a aplaudat și nu am putut să nu observ priviri sceptice și frunți încruntate.


Voluntarii din Capitală au oferit o zi de neuitat elevilor din comuna călărășeană

„Mi-a plăcut foarte mult numărul de magie. Nu înțeleg cum face, poate chiar are puteri magice!”, ne spune Mihai (12 ani).

Un moment foarte reușit a fost cel al Andrei Gogan (15 ani). Pare o fetiță cu o voce foarte puternică. Se află pe locul II în cea mai mare competiție dintre liceeni, „Pun pariu pe talent”, un alt proiect sprijinit de EVZ.


Conceptul campaniei „O șansă copiilor de la țară” a fost însușit rapid de toți participanții la
acțiunea „O Șansă Altfel”

La sfârșitul spectacolului, elevii din Frumușani au cules autografe de la toți voluntarii sosiți din Capitală ca să le ofere o zi de neuitat. Directoarea Liliana Postole, de la Școala nr.1, primarul comunei, Paul Duță, și Corina Țone, una din funcționarele primăriei au considerat că a fost o zi specială și că a fost doar începutul unui lung parteneriat între copiii de la țară și cei de la oraș.