Evenimentul ZileiActualitateO ROMÂNCĂ inginer la TESLA a fost DATĂ AFARĂ după ce a sesizat mai multe NEREGULI în componența automobilelor companiei

O ROMÂNCĂ inginer la TESLA a fost DATĂ AFARĂ după ce a sesizat mai multe NEREGULI în componența automobilelor companiei

O ROMÂNCĂ inginer la TESLA a fost DATĂ AFARĂ după ce a sesizat mai multe NEREGULI în componența automobilelor companiei
Un articol apărut astăzi în Wall Street Journal, despre automobilul Tesla și miliardarul Elon Musk, pune în lumină numele româncei Cristina Bălan, inginer proiectant la unzina Tesla din California.

Aceasta a dezvăluit că pe măsură ce producția automobilelor Tesla a crescut, a apărut o serie de probleme legate de calitatea acestora. Prima dată a sesizat nereguli la începutul anului 2014, când a observat apariția unor rosturi tot mai mari pe plafonul interior al mașinilor. După ce a comunicat conducerii problemele întâlnite, românca a fost obligată să demisioneze, potrivit declarațiilor sale.

La scurt timp de la demisia de la Tesla, Cristina Bălan i-a dezvăluit magnatului Elon Musk faptul că inginerii pun componente defecte în automobilele Tesla, deși cunosc problemele. În urma informațiilor date de româncă, Tesla a refuzat orice comentariu pe marginea subiectului.

La ora actuală. Tesla este producătorul celei mai cunoscute mașini electrice de pe piață, cu autonomii de peste 500 de kilometri , în timp ce restul constructorilor oferă cel mult 200 km, iar singurele automobile care ar putea surclasa Tesla, sunt abia la stadiul de concept.

În România s-au vândut anul trecut 14 maşini Tesla Model S, iar în fiecare lună este livrată cel puţin o maşină pe piaţa locală, cu toate că nu există o reprezentanţă oficială.

Cristina Bălan, în calitate de inginer, a lucrat la unele dintre cele mai spectaculoase automobile proiectate vreodată precum consola centrală a modelului Audi R8, interiorul portierelor de la Porsche Cayenne, modulul bateriilor de pe Mercedes-Benz B-Class, dar şi cel de pe Toyota Rav4 EV. Din august 2010 şi până în aprilie 2014 a lucrat pentru Tesla unde a proiectat elemente de interior şi module pentru baterii. Înainte să de angajeze la Tesla a lucrat la Boeing iar în prezent şi-a fondat propria companie  de proiectare Tesseract Motors.