O reptilă de un metru și jumătate a atacat un angajat al DSVSA Iași. Șarpele intrase pe geam într-unul dintre laboratoare

O reptilă de un metru și jumătate a atacat un angajat al DSVSA Iași. Șarpele intrase pe geam într-unul dintre laboratoare

Incident mai puțin obișnuit, ieri, la DSVSA Iași. Unul dintre angajați a fost mușcat de un șarpe chiar la locul de muncă.

Reptila a pătruns într-unul dintre laboratoarele instituției pe geam.

Șarpele a fost observat de una dintre doctorițe care a chemat în ajutor un coleg. Acesta a încercat să imobilizeze reptila lungă de un metru și jumătate cu un mop moment în care a fost mușcat.

Victima a fost transportată de urgență la Spitalul de boli infecțioase pentru a primi îngrijiri medicale. În cele din urmă șarpele a fost capturat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este vorba despre un şarpe de porumb, neveninos. Aceste specimene sunt foarte blânde, fiind folosite de regulă drept animale de companie“, a declarat medicul Nicolaie Ivanciu, purtătorul de cuvânt al DSVSA din Iaşi.

Şarpele descoperit în laboratorul DSVSA aparţine unei specii comune Americii, „Elaphe Guttata“, specifice zonei din sud-estul Statelor Unite. Angajaţii DSVSA cred că acesta era deţinut ca animal de companie de un ieşean din zonă. Foarte probabil, deţinătorul reptilei „s-ar fi plictisit de el şi nu a găsit o metodă mai bună de a scăpa de el decât să îl lase liber. Acest şarpe este cel mai recomandat iubitorilor de reptile, când vine vorba de alegerea primului exemplar. Este cel mai blând şarpe, indicat începătorilor. Foarte probabil, şarpele a fost fugărit, bruscat, lovit, cine ştie? Altfel, este aproape imposibil să atace. Specia din care face parte este cea mai cuminte posibilă. Este un şarpe timid şi calm, inofensiv pentru oameni. Atacă doar atunci când se simte ameninţat“, a declarat un alt angajat al instituţiei, citat de Ziarul de Iași.

Peste noapte, şarpele a fost ţinut în sediul DSV, într-un loc adecvat.

Preţul unui asemenea exemplar, lung de 30 cm, începe de la 200 de lei, iar preţul creşte proporţional cu dimensiunile şarpelui.