O pădure de la zero. Peste 15.000 de puieți, plantați într-o localitate din România

O pădure de la zero. Peste 15.000 de puieți, plantați într-o localitate din România Sursa foto: Cristi Croitoru | Dreamstime.com

La începutul lunii curente, într-o localitate din România, aproximativ 500 de voluntari și-au unit forțele pentru a crea o nouă pădure pe o suprafață de trei hectare. Această inițiativă a implicat plantarea a 15.000 de arbori în cadrul unei ample campanii de mediu.

Plantațiile au fost făcute în municipiul Curtea de Argeș, în zona cunoscută sub numele de Zăvoi-Deversor. Inițiativa a fost coordonată de asociația „Ajut, deci exist”, avându-l în frunte pe psihologul Andreea Tamaș.

Pădure creată cu ajutorul a 500 de voluntari

La această inițiativă s-au alăturat și alte 25 de instituții, printre care se numără ONG-ul „Plantăm Speranță”.

Partenerii implicați în proiect includ Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Jandarmeria Argeș, ISU Argeș, precum și Ocolul Silvic Curtea de Argeș și Obștea Moșnenilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus față de instituțiile și asociațiile menționate, la acțiune au participat sute de voluntari, elevi, studenți și reprezentanți ai firmelor private.

Printre aceștia s-a remarcat prezența Anei Maria Brânză, campioană olimpică, mondială și europeană la scrimă.

„Ce magie pot crea 500 de voluntari cu 15.000 de puieți de salcâm? O pădure de la zero. Am puține cuvinte pe care să le aștern aici, dar inima plină de bucurie și convingerea că binele poate fi molipsitor.

Unii oameni primesc așa misiuni frumoase în această viață, iar eu sunt recunoscătoare să fac parte din poveștile lor. A fost cea mai frumoasă zi de azi… cu și despre oameni”, a declarat sportiva.

Ana Maria Brânză

Sursa foto: Ana Maria Brânză/ Facebook

Acțiunea de plantare, condusă de un psiholog

Andreea Tamaș, psiholog și terapeutul care a inițiat campania, a declarat că obiectivul lor este să transforme trei hectare de teren viran într-o pădure plină de viață.

Ea a subliniat că fiecare puiet plantat reprezintă un pas mic, dar esențial, către un mediu mai sănătos și mai frumos. Echipa și-a propus să planteze peste 2.500 de puieți, cu scopul de a crea împreună o pădure de la zero, un spațiu verde în care natura să prospere în toată frumusețea sa.

Plantație de puieți

Sursa foto: Ana Maria Brânză/ Facebook

„Haideți să dăm viață acestui loc și să fim parte dintr-un gest cu impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Copacii ne iubesc, ne oferă din darurile lor și adăpostesc în interiorul lor viață”, a mai precizat aceasta.