O nouă variantă de coronavirus, descoperită în Africa de Sud: "Are cele mai multe mutații și este cea mai periculoasă"

O nouă variantă de coronavirus, descoperită în Africa de Sud: "Are cele mai multe mutații și este cea mai periculoasă"

IL MESSAGGERO (Italia), 30 august 2021 - O nouă variantă de coronavirus, detectată pentru prima dată în Africa de Sud, "ar putea fi mai contagioasă" decât alte mutații și ar avea potențialul de "a evita acțiunea vaccinurilor", susțin unii oameni de știință.

Tulpina C.1.2, care este legată de "transmisibilitatea majoră", este mai departe de mutațiile virusului original observat în Wuhan, au scris experții Institutului Național pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud.

Ceea ce îi îngrijorează pe oamenii de știință, descoperitorii noii variante de coronavirus din Africa de Sud, este că varianta poate fi mai infecțioasă și poate "fenta" efectul vaccinurilor anti-Covid.

Potrivit "Jerusalem Post", îngrijorarea este că noua variantă sud-africană ar putea fi mai infecțioasă și ar putea ocoli acțiunea vaccinurilor, potrivit unui nou studiu realizat de Institutul Național pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud și de platforma pentru inovație și secvențiere în cercetare KwaZulu-Natal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noua variantă "are mutații substanțiale" față de C.1 și de virusul original detectat în Wuhan în comparaţie cu oricare altă variantă îngrijorătoare sau variantă de interes detectată până acum la nivel mondial. Virusul a fost identificat pentru prima dată de oamenii de știință din Africa de Sud în luna mai și de atunci a fost găsit în Anglia, China, Republica Democrată Congo, Mauritius, Noua Zeelandă, Portugalia și Elveția.

Tulpina, detectată în primul val al pandemiei

În studiul lor, oamenii de știință au descoperit că tulpina, care provine din tulpina C.1 care a fost detectată pentru prima dată în timpul primului val al pandemiei, are o rată de mutație de aproximativ "41,8 mutații pe an".

Această rată este aproape dublă față de rata actuală de mutație globală observată până acum la orice altă variantă. În timpul studiului lor, cercetătorii au descoperit o creștere lunară a numărului de genomi C.1.2 în Africa de Sud, de la 0,2% în mai la 1,6% în iunie și 2,0% în iulie. Această scurtă perioadă de creștere semnificativă a fost identificată și la variantele Alpha, Beta și Gamma.

Varianta Delta dublează riscurile de boli grave și spitalizare, dar o doză dublă de vaccin protejează.

Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, 14 mutații la aproape 50% din variantele care aveau o secvență C.1.2. Deși sunt necesare mai multe cercetări "pentru a determina impactul funcțional al acestor mutații", oamenii de știință au avertizat că cea mai recentă variantă, care "a avut mutații substanțiale", ar putea ajuta virusul "să se sustragă anticorpilor și răspunsurilor imunitare".

Virusul s-a extins rapid și a devenit dominat

În raportul lor, publicat în revista "Nature", oamenii de știință au declarat: "Descriem și caracterizăm o descendență SARS-CoV-2 recent identificată, cu câteva mutații de vârf, care probabil au apărut într-o mare zonă metropolitană din Africa de Sud, după primul val de epidemie și, apoi, s-a răspândit în mai multe locuri din două provincii învecinate. Arătăm că acest virus s-a extins rapid și a devenit dominant în trei provincii, existând o reluare rapidă a infecțiilor", se arată în document.

Deși importul complet al mutațiilor este încă neclar, datele genomice și epidemiologice sugerează că această variantă are un avantaj selectiv, datorită transmisibilității crescute, a evitării răspunsurilor imunitare sau a ambelor. Aceste date - au comentat ei - evidențiază necesitatea urgentă de a reorienta răspunsul sistemului de sănătate publică din Africa de Sud asupra limitării transmiterii la niveluri cât mai scăzute, nu numai pentru a reduce spitalizările și decesele, ci și pentru a limita răspândirea și evoluția ulterioară a virusului". La începutul acestei luni, un raport publicat de Public Health England a declarat că tulpina C.1.2 se numără printre cele zece variante monitorizate de oamenii de știință din Marea Britanie.

Oamenii de știință de la Universitatea din Tel Aviv, care lucrează continuu la studii despre vaccin, au descoperit că vaccinul anti-Covid este "mai puțin eficient împotriva variantei sud-africane" decât coronavirusul original și varianta Kent, de exemplu.