12 luni, atât îi mai dă Nouriel Roubini, economistul de la Universitatea New York care a prezis criza financiară, Greciei în zona euro. Potrivit acestuia, după eleni și portughezii ar putea renunța la moneda unică europeană.

"Zona euro se află într-un accident de tren ce se desfăşoară cu încetinitorul. Nu numai Grecia, ci şi alte ţări sunt insolvente", a spus Roubini în timpul unor dezbateri organizate la Davos, potrivit Bloomberg.

Roubine este de părere că Europa se va afunda într-o recesiune severă, estimând că șansele ca uniunea monetară să se destrame în următorii 3-5 ani" sunt de 50%.

"Nu toţi membrii pot să rămână. Grecia şi Portugalia ar putea ieşi din zona euro – Grecia în următoarele 12 luni. În cazul Portugaliei ar putea dura mai mult", a adăugat el.

Grecia este tot mai aproape de o înțelegere cu creditorii privați în vederea reducerii datoriei țării cu peste 100 de miliarde de euro, informează Wall Street Journal. Acordul cu investitorii este obligatoriu în vederea deblocării de către troica (UE, BM şi FMI) a celui de-al doilea pachet de finanţare pentru Grecia, de 130 miliarde de euro.