Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă metodă de înșelătorie, în România. Despre ce este vorba și cum să te ferești
O nouă metodă de înșelătorie, în România. Despre ce este vorba și cum să te ferești

O nouă metodă de înșelătorie, în România. Despre ce este vorba și cum să te ferești

Compania de curierat Fan Courier a avertizat marți asupra unui nou atac de tip phishing, o metodă folosită de atacatori pentru a sustrage bani, parole sau alte informații personale. 

Utilizatorii sunt rugați să verifice adresele de e-mail de pe care primesc informări legate de expedițiile firmei de curierat și să nu deschidă fișierele anexate, scrie cancan.ro.

„Atenție! A fost lansat un nou atac de tip phishing în care este folosit numele companiei noastre în încercarea de furt de date de autentificare.

Vă rugăm să verificați adresa de e-mail de pe care primiți informări legate de expedițiile FAN Courier și să NU daţi click pe link-urile din corpul mailului. Adresa de e-mail folosită seamănă în proporție foarte mare cu una reală.

Subliniem faptul că baza noastră de date nu a fost afectată de această nouă tentativă de atac cibernetic, datele fiecăruia dintre clienții noștri fiind în siguranță. Nu au existat pierderi de date sau breșe de securitate.

Ce vă recomandăm:

  • ❗️Nu deschideți fișiere primite prin e-mail decât în cazul în care cunoașteți sursa
  • ❗️Evitați accesarea „ofertelor irezistibile” primite în mediul online
  • ❗️Asigurați-vă că dispozitivele voastre au instalate soluții de securitate

Vă mulțumim pentru înțelegere”, a transmis Fan Courier.

Aceasta nu este prima dată când Fan Courier atenționează asupra acestor atacuri. În cursul anului trecut, compania s-a mai confruntat cu astfel de probleme.