O noua înșelăciunea pe WhatsApp. Metoda prin care să te ferești de hackeri. „Oferă o protecție în plus”
- Emma Cristescu
- 8 octombrie 2022, 06:27
Oamenii își petrec majoritatea timpului pe WhatsApp, iar hackerii profită de acest lucru. Specialiștii au dezvăluit metoda prin care să te ferești de înșelăciuni atunci când folosești aplicația.
Trăind într-o lume a digitalizării, platformele de socializare au devenit o necesitate. Oamenii stau WhatsApp la muncă, dar și în timpul liber. Cu toate astea,doi experți în securitate cibernetică au declarat că hackerii profită de timpul petrecut pe plaformă și găsesc înșelăciuni inedite. Ei au mai dezvăluit și cum să îți protejezi datele.
Digitalizarea și tehnologizarea sunt două elemente-cheie ale societății în care trăim, dar ele vin la pachet și cu o serie de probleme. Hackerii pot afla foarte ușor datele noastre, iar cele mai mari înșelăciuni au loc pe aplicația WhatsApp, utilizată de peste 2 miliarde de persoane la nivel mondial.
Securitatea personală e importantă, indiferent de spațiu – virtual sau real. Pe internet, odată ce îți faci un cont pe o rețea de socializare sau o platformă de transfer de date, trebuie să știi că te poți expune anumitor pericole. Specialiștii îți recomandă să îți iei un program pentru securizare a conturilor.
Cum să îți protejezi WhatsApp-ul
În prezent, aplicația WhatsApp este deținută de compania Meta. Pentru a avea cont pe această platformă trebuie să îți înregistrezi numărul de telefon. După ce contul este asociat, poti primi și trimite informații audio, video și mesaje. Cu toate astea, hackerii pot afla informații personale despre tine foarte ușor.
Tom Davidson și Brian Higgins, doi experți în securitate cibernetică, îi sfătuiesc pe utilizatori să activeze funcția de „two-step verification” (trad. „verificare în doi pași”). Hackerii nu pot afla datele tale fără să bage codul PIN. „Oferă o protecție în plus, în cazul în care cineva îți obține numele și parola”, spune Tom Davidson.
WhatsApp vine deja cu o criptare și elemente de securitate, dar nu este suficient. De asemenea, Brian Higgins a declarat că atunci când instalezi aplicația pe un dispozitiv nou, contul revine la setările din fabrică, potrivit The Sun: „Trebuie să verifici update-urile din secțiunea „Confidențialitate” mereu. Și, de asemenea, să îți verifici și contactele din telefon”.