Evenimentul ZileiPoliticaO nouă gafă monumentală marca Viorica Dăncilă. „Aria cercului este raza la pătrat”

O nouă gafă monumentală marca Viorica Dăncilă. „Aria cercului este raza la pătrat”

O nouă gafă monumentală marca Viorica Dăncilă. „Aria cercului este raza la pătrat”
Cu doar câteva zile înainte de votul decisiv la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă a organizat o conferinţă de presă electorală. Întrebată de o jurnalistă care este aria cercului, în contextul în care Dăncilă este inginer de profesie, aceasta a comis o altă gafă monumentală.

Dăncilă a răspuns că aria cercului este „raza la pătrat” spre amuzamentul celor prezenţi.

„Raza la pătrat. Vă stau la dispoziție după terminarea dialogului”, a răspuns Viorica Dăncilă.

Aria cercului este egală cu π înmulţit cu raza la pătrat

După ce a dat răspunsul, Dăncilă a afirmat că este specialistă în matematică, ba chiar că a predat și meditații la această disciplină.

De asemenea, Viorica Dăncilă a refuzat să răspundă în limba engleză la o întrebare, cu toate că pretinde că este vorbitor de limba engleză.

Un alt moment hilar al dialogului cu presa s-a petrecut în momentul în care șefa PSD a primit o întrebare în limba engleză despre programul Visa Waiver, prin care SUA reglementează accesul cetățenilor străini pe teritoriul său.

„Vă răspund în română, că nu vreau să ducem în derizoriu această discuție. (…) Angela Merkel în toate deplasările externe vorbește în limba germană. (…) Hai să nu încercăm să ducem în derizoriu o dezbatere serioasă. (…) Avem datoria să fim mândri de limba noastră. (…) Credeți-mă că aș fi putut să răspund și în engleză și o să vedeți că voi face acest lucru”, a răspuns Viorica Dăncilă.

 


Accesează: