Evenimentul Zilei > Social > O nouă descoperire fabuloasă la Nazca! Marea enigmă a omenirii se adâncește
O nouă descoperire fabuloasă la Nazca! Marea enigmă a omenirii se adâncește

O nouă descoperire fabuloasă la Nazca! Marea enigmă a omenirii se adâncește

Desenul gigantic descoperit de arheologii peruvieni nu face decât să ridice și alte mari semne de întrebare.

Se adâncește și mai mult misterul în jurul celebrelor linii de la Nazca (Peru). Arheologii peruvieni au descoperit, în timp ce efectuau câteva lucrări de mentenanță, o nouă reprezentare enigmatică. Desenul, care înfățișează o felină, se poate vedea foarte clar, la fel ca și celelalte cunoscute anterior, de la înălțime. Situl de la Nazca este renumit în toată lumea pentru figurile misterioase, care înfățișează diverse animale și forme.

Despre figurile din deșertul de la Nazca se crede că au fost desenate de băștinași acum mai bine de 2.500 de ani, pentru a putea fi văzute de zeitățile din cer. Cercetătorii nu au exclus nici implicarea unor ființe extraterestre.

Multe supoziții, foarte puține certitudini. S-au implicat extratereștrii?

În ultima vreme, turismul local a intrat într-un colaps accentuat, din cauza pandemiei de coronavirus care n-a ocolit nici Peru. Acest lucru le-a permis arheologilor să deschidă un șantier de întreținere a sitului, iar asta a dus la descoperirea unui nou desen care, de asemenea, ridică multe semne de întrebare asupra realizării lui.

Desenul gigantic înfățișează o felină cu o lungime de 37 de metri. Desenul este foarte erodat de trecerea vremii. Tocmai de aceea a fostfoarte greu de observat. Doar evoluția tehnologiilor și metodele actuale de lucru ale arheologilor, unele sofisticate, au făcut posibilă descoperirea acestei noi minuni antice.


Misterele încă NEDESCOPERITE ale lumii. Liniile NAZCA din Peru, geoglifele desenate de nazcani în urmă cu aproape 2500 de ani FASCINEAZĂ şi astăzi arheologii | GALERIE FOTO

Imagini uluitoare surprinse de Google Earth. Nimeni nu se aştepta să existe asta pe Pământ


Utilitatea desenelor de la Nazca nu a fost niciodată înțeleasă de cei care au încercat să descifreze sensul creațiilor colosale. Multe teorii se învârt în jurul unei civilizații extraterestre care le folosea pentru a ateriza în acele locuri. Noua descoperire de la Nazca va putea fi admirată de turiști odată cu ridicarea restricțiilor impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus.