Evenimentul Zilei > Actualitate > O mare companiei de telefonie mobilă trece la cartele Sim din plastic reciclat. Când vor ajunge şi la abonații din România
O mare companiei de telefonie mobilă trece la cartele Sim din plastic reciclat. Când vor ajunge şi la abonații din România

O mare companiei de telefonie mobilă trece la cartele Sim din plastic reciclat. Când vor ajunge şi la abonații din România

Gigantul telecomunicațiilor a spus că va începe să furnizeze noile cărți Sim clienților în această lună, înlocuind progresiv cărțile Sim fabricate din plastic nou.
Vodafone va trece la cardurile eco-Sim fabricate din plastic reciclat ca parte a eforturilor de reducere a impactului său asupra mediului.

Grupul britanic de telefonie Vodafone a anunţat marţi lansarea cartelelor SIM ecologice, cu dimensiuni reduse la jumătate faţă de cartelele standard, realizate din plastic reciclat.

Compania a declarat că schema va elimina necesitatea producerii a 320 de tone de plastic virgin în fiecare an, iar acest demers, prin urmare, are potențialul de a reduce considerabil emisiile generate în timpul procesului de fabricație.

Cardurile vor fi lansate pe toate cele 13 piețe din Europa – inclusiv Marea Britanie, Egipt, Turcia și Africa de Sud

Potrivit unui comunicat de presă, începând de luna aceasta, Vodafone le va oferi clienţilor Eco-SIM-uri având dimensiunile reduse la jumătate faţă de cartelele SIM obişnuite, realizate din plastic reciclat. Noile cartele vor înlocui progresiv cartelele SIM existente, fabricate din plastic nou, şi vor fi introduse în toate cele 12 ţări din Europa în care Vodafone derulează operaţiuni, inclusiv în România, dar şi în Egipt, Turcia şi Africa de Sud.

Obiectivul nostru cel mai ambiţios este acela de a elimina cu totul nevoia de SIM-uri de plastic. Am înjumătăţit deja cantitatea de plastic folosită în cartelele SIM şi, odată cu introducerea Eco-SIM-urilor realizate din plastic reciclat, vom continua să diminuăm impactul operaţiunilor noastre asupra mediului, a declarat directorul comercial al Grupului Vodafone, Alex Froment-Curtil.

Pe piaţa din România, noile Eco-SIM-urile vor deveni disponibile începând de anul viitor

Lansarea Eco-SIM-urilor continuă o altă iniţiativă de succes implementată la nivel global în 2020, respectiv introducerea suporturilor pentru cartele SIM cu dimensiuni reduse la jumătate şi care a generat o diminuare a cantităţii de plastic folosit pentru SIM-uri cu aproximativ 340 de tone pe an, echivalentul a 1.760 de tone de CO2.

Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe în Europa şi cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. Compania operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 49 de reţele mobile partenere. La 30 iunie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi peste 130 milioane de dispozitive IoT conectate, relatează yahoo.com.