Evenimentul ZileiEVZ SpecialO legendă a Rusiei „șterge pe jos” cu Putin. Forța militară a Kremlinului, „un mit”

O legendă a Rusiei „șterge pe jos” cu Putin. Forța militară a Kremlinului, „un mit”

O legendă a Rusiei „șterge pe jos” cu Putin. Forța militară a Kremlinului, „un mit”
Forța regimului lui Putin se bazează pe slăbiciunea Occidentului, spune fostul campion modial de șah Gari Kasparov, cofondator al Forumului Rusiei Libere.

Gari Kasparov este convins că teama Occidentului de a oferi un răspuns ferm la ofensiva lui Vladimir Putin va deveni din ce în ce mai îngrijorătoare, în contextul în care, în prezent, superioritatea Rusiei din punct de vedere militar este doar un mit.

„Occidentul a ajuns în punctul în care devine evident: lipsa, în continuare a vreunei reacții de contracarare față de agresiunea lui Putin va duce la agravarea situației. Puterea lui Putin este un mit sau, mai degrabă, o forță care se naște din slăbiciunea Occidentului. În realitate, vestul este mult mai puternic, atât din punct de vedere economic, cât și militar”, a declarat Kasparov pentru Radio Europa Liberă.

Vladimir Putin, liderul unui „stat mafiot”

Totodată, șahistul lansează noi acuzații dure cu privire la „statul mafiot”, condus de către Vladimir Putin.

„Avem de-a face, în esență, cu un stat mafiot – o structură destul de complexă – în care aproape toate resursele economice sunt controlate de clanuri, care au, așa sau altfel, legătură cu Putin. Vorbim de un model fundamental nou, care este foarte diferit de cel sovietic: în primul rând, din cauza lipsei unei ideologii concrete, iar, în al doilea rând, din cauza legăturii sale cu aceste clanuri semi-feudale”, a declarat Kasparov.

„Dacă ar fi ne uităm ce buget are Rusia, la rezervele sale de aur și de valută, precum și la averile oligarhilor – am putea constata că Putin deține, într-o măsură mai mare sau mai mică, controlul asupra unei sume fantastice de aproximativ un trilion de dolari!”, a completat cofondatorul  al Forumului Rusiei Libere.


Accesează: