O găleată de sânge, soluţia salvatoare pentru o mama şi fiica ei

O găleată de sânge, soluţia salvatoare pentru o mama şi fiica ei

O britanică însărcinată în ultimul trimestru a fost salvată printr-o transfuzie în care s-au folosit aproximativ 27 de litri de sânge. Pentru a face rost de această cantitate incredibilă, poliţişti şi zeci de voluntari din oraşul Bodelwyddan au venit la spital pentru a dona sânge.

Sara Palmer, în vârstă de 32 de ani, însărcinată în ultimul trimestru şi diagnosticată cu cancer la ficat, a fost adusă de urgenţă la spitalul din Bodelwyddan cu diagnosticul de hemoragie internă.

Pentru a-i salva viaţa, medicii au decis o transuzie. Însă, nimeni nu se aştepta ca viitoarea mămică să aibă nevoie de nu mai puţin de 26 de litri de sânge, o cantitate care, în opinia purtătoarei de cuvânt de la serviciu de sânge şi transplant al spitalului, depăşeşte cantitatea recoltate de unele centre regionale, în decursul unei campanii, scrie ediţia de astăzi a publicaţiei "The Sun".

Lupta pentru viaţa tinerei Sara Palmer a durat aproape opt ore. Între timp, medicii ginecologi au realizat o operaţie de cezariană, iar micuţa Bella a venit pe lume fără probleme medicale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Recunoscători pentru efortul pe care medicii şi voluntarii l-au depus pentru a salva viaţa Sarei şi a fetiţei sale, Bella, familia şi prietenii au creat pe Facebook o campanie, Blood4Bella, prin care doresc să înlocuiască sângele folosit pentru cele două.

Joe, soţul Sarei, a precizat că prin această campanie doresc să sensibilizeze lumea să doneze sânge pentru a ajuta şi alte persoane să trăiască.