Evenimentul Zilei > Sport > O fostă vedetă a fotbalului mondial și-a depus candidatura pentru o funcție importantă
O fostă vedetă a fotbalului mondial și-a depus candidatura pentru o funcție importantă

O fostă vedetă a fotbalului mondial și-a depus candidatura pentru o funcție importantă

Didier Drogba, fosta vedetă a fotbalului african, şi-a depus sâmbătă candidatura la şefia Federaţiei ivoriene de profil, el promiţând că în cazul în care va fi ales va lupta pentru renaşterea sportului-rege în ţara sa, scrie AFP.

„Nu mă interesează atât de mult preşedinţia Federaţiei cât mai mult misiunea pe care o ai având această funcţie. Fotbalul în ţara noastră este pe un trend descendent şi vreau să contribui la renaşterea sa”, a spus fostul atacant al lui Chelsea şi Marseille în faţa numeroşilor susţinători.

Candidatura lui Didier Drogba la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei ivoriene de fotbal (FIF), programate pe 5 septembrie, era în pericol după ce fostul atacant nu primise, în iulie, susţinerea Asociaţiei fotbaliştilor ivorieni din cadrul FIF.

Drogba va fi acum unul dintre cei trei candidaţi la alegerile pentru preşedinţia FIF, alături de Sory Diabate şi Idriss Diallo, chiar dacă luna trecută nu beneficia de susţinerea obligatorie a niciunuia din cele cinci grupuri de interes din cadrul FIF: Asociaţia foştilor jucători, Asociaţia arbitrilor, Asociaţia antrenorilor, Asociaţia medicilor şi Asociaţia fotbaliştilor ivorieni (AFI), scrie Agerpres.

Drogba a jucat la trei Cupe Mondiale pentru Cote d’Ivoire şi şi-a ajutat naţionala să se califice de două ori în finala Cupei Africii pe Naţiuni. Cu Chelsea, el a câştigat Liga Campionilor (2012) şi patru titluri în Premier League, printre alte trofee.

Didier Drogba este căpitanul și golgheterul all-time al echipei naționale de fotbal a Coastei de Fildeș. De asemenea, Drogba este al patrulea golgheter all-time al lui Chelsea și a marcat cele mai multe goluri pentru Chelsea decât orice alt jucător străin. În octombrie 2012, el a fost votat de fanii lui Chelsea drept cel mai bun jucător din istoria clubului. Atributele sale cheie – puterea lui fizică, abilități de joc aerian și abilitatea de a rămâne în posesia mingii.

După ce a jucat în echipele de tineret, Drogba și-a făcut debutul profesional la vârsta de 18 ani în Ligue 2 la Le Mans. El a semnat primul său contract profesionist la 21 de ani, dar nu a jucat până în sezonul 2002-03, când a marcat 17 goluri în 34 de apariții în Ligue 1 pentru Guingamp. În același sezon și-a făcut prima sa apariție internațională pentru Coasta de Fildeș,

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: