Editura Evenimentul si Capital

O filă din istoria Capitalei: Grand Hotel du Boulevard, renovat pe banii unei uriașe companii

Celebrul hotel are o istorie de aproape 150 de ani
Autor: | | 0 Comentarii | 889 Vizualizari

Grand Hotel du Boulevard, unul dintre cele mai vechi hoteluri din Capitală, va fi redeschis oficial la finalul anului viitor. Hotelul, inaugurat în 1873, este în proces de renovare realizat în parteneriat cu unul dintre cele mai mari grupuri de afaceri din din România.

Grand Hotel du Boulevard este unul dintre cele mai vechi hoteluri ale Capitalei, fiind construit după planurile arhitectului Alexandru Orăscu, începând cu anul 1867. Orăscu a creat clădirea Universității București. Hotelul Grand Hotel du Boulevard și-a deschis porțile în 1873. Pe atunci, însă, se numea Hotel Herdan, dar avea să își schimbe denumirea în 1877, de atunci și până acum purtând numele de Grand Hotel du Boulevard. Monumentala clădire, aflată vis-a-vis de Cercul Militar, la intersecția dintre Calea Victoriei (fostul Pod al Mogoșoaiei) și Bulevardul Academiei, a fost construită pe terenul marelui nobil Vintilă Corbeanu, și a fost mai târziu cumpărată de către Jacques Herdan, proprietarul fabricii de pâine de pe Șoseaua Orhideelor. Construcția hotelului, proiectat de Alexandru Orăscu, angajat din 1851 ca arhitect al statului în Direcția Lucrărilor Publice, începeefectiv în anul 1869 și durează câțiva ani buni, astfel luând naștere prima fațadă a bulevardului ce pornea de la Universitate.

În anul 1873, saloanele ample, bine luminate și somptuos decorate ale hotelului recent inaugurat sunt desemnate să găzduiască o prestigioasă expoziție de pictură cu opere făcând parte din colecțiile domnitorului Carol I, ale lui Mihail Kogalniceanu, Grigore Cantacuzino, Alexandru Odobescu, Cezar Bolliac, Theodor Aman și mulți alții.

Între coloanele de marmură și candelabrele aurite erau expuse și lucrări de Lucas Cranach, Tiţian, Tintoretto, Watteau și Fragonnard. Aici s-au ținut recepții diplomatice, dineuri de gală și baluri somptuase, care au îmbogățit atmosfera boemă a prestigioasei clădiri. Înaintea Primului Război Mondial, sala de marmură era cea mai șic locație bucureșteană, iar în perioada interbelică tineretul high-life venea aici să exerseze noi pași de dans cu influențe vestice.

Acum, faimosul hotel intră în renovare. Niro Investement Group, unul dintre cele mai mari grupuri de afaceri din România cu experienţă în domeniul investiţiilor imobiliare, în dezvoltarea şi administrarea activelor, și-a anunțat planurile oficiale de extindere în industria hotelieră și a turismului. Pe 10 mai 2018, cu ocazia ceremoniei oficiale de lansare a parteneriatului pentru amenajarea Grand Hotel du Boulevard, hotel ce urmează a fi redeschis la finalul anului 2019 sub brandul hotelier de lux Corinthia, a fost anunțată o investiție semnificativă în dezvoltarea proiectelor hoteliere, estimată la aproximativ 60 de milioane de euro, pentru următorii 4 ani.

Evenimentul a avut loc în impresionantul salon renovat al clădirii istorice din cadrul Grand Hotel du Boulevard, în prezența reprezentanţilor din administraţia locală şi din mediul privat, a oficialilor lanțului hotelier Corinthia și consultanţilor Beaufort Global, a reprezentanților Swiss Alpine Hospitality Education Group și a asociaţiei hotelire HAMA, precum și a altor distinși oaspeți locali și internaționali.

„Este o perioadă extraordinară în ceea ce privește dezvoltarea Niro Investment Group și suntem onorați să fim partenerii unor nume de marcă din sectorul hotelier de lux internaţional precum Corinthia, sprijinind astfel creșterea pieței hoteliere și turistice locale” a afirmat dl. Nicolae Dumitru, președinte al Niro Investment Group.

Mircea Badea, ce REACTIE! Ce a putut sa spuna despre CNA jurnalistul! De NECREZUT

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI