Evenimentul ZileiSocialO femeie a intrat în șoc anafilactic în urma administrării vaccinului Moderna. Era alergică la acarieni

O femeie a intrat în șoc anafilactic în urma administrării vaccinului Moderna. Era alergică la acarieni

O femeie a intrat în șoc anafilactic în urma administrării vaccinului Moderna. Era alergică la acarieni
O femeie din județul Galați, în vârstă de 36 de ani, a intrat în șoc anafilactic în urma administrării primei doze de vaccin Moderna. Reacțiile adverse s-au manifestat la doar cinci minute de la administrarea vaccinului. Femeia este alergică la acarieni, iar acest aspect nu a fost menționat de către pacientă înaintea vaccinării.

O femeie din judeţul Galaţi a făcut şoc anafilactic, vineri, după ce i s-a administrat prima doză de vaccin anti-COVID de la Moderna. Este vorba despre o femeie în vârstă de 36 de ani, care s-a vaccinat la centrul deschis în comuna din Corod din judeţ, relatează Antena 3 .

Reacții adverse severe manifestate de către femeie

La doar cinci minute de la administrarea vaccinului Moderna, doamna a manifestat hipetensiune, pierderea cunoștinței, amețeală, vertij, dispnee.

Medicul coordonator din centrul de vaccinare i-a acordat primul ajutor, inclusiv prin administrarea de adrenalină, și a solicitat o ambulanță.

În urma reacțiilor manifestate, femeia a fost dusă la Spitalul Municipal Tecuci, unde s-a continuat tratamentul. Ulterior, pacienta a plecat acasă, medicii din spital concluzionând că nu este necesară internarea.

Din primele informaţii, femeia era alergică la acarieni, se afla în tratament pentru acest tip de alergie și nu i-a informat despre acest aspect pe cei de la centrul de vaccinare, mai precizează sursa citată.

Până în prezent, 2 aprilie 2021, pe teritoriul României, au fost confirmate 964.726 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  862.137 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.808 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

23.819 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat

În intervalul 01.04.2021 (10:00) – 02.04.2021 (10:00) au fost raportate 145 de decese (82 bărbați și 63 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța,  Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.476. Dintre acestea, 1.454 sunt internate la ATI.


Accesează: