Evenimentul Zilei > Monden > O felie de tort de la nunta Prințesei Diana va fi scoasă la licitație. „Nu încercaţi să o mâncaţi”. FOTO
O felie de tort de la nunta Prințesei Diana va fi scoasă la licitație. „Nu încercaţi să o mâncaţi”. FOTO

O felie de tort de la nunta Prințesei Diana va fi scoasă la licitație. „Nu încercaţi să o mâncaţi”. FOTO

O felie de tort de la nunta Dianei cu Prințul Charles va fi scoasă la licitație. Anunțul a fost făcut de către casa de licitație Dominic Winter Auctioneers din Cirencester, Gloucestershire.

Cu ocazia a 40 de ani de la nunta prințului și prințesei de Wales, casa de licitație Dominic Winter Auctioneers din Cirencester, Gloucestershire, anunță scoaterea la vânzare a unei felii din tortul de nuntă a cuplului regal Diana și Charles.

Diana Spencer s-a căsătorit cu Prințul Charles pe data de 29 iulie 1981, când Diana era în vârstă de 20 de ani. Căsătoria lor nu a fost însă, una de durată și a fost presărată cu multe momente tensionate și de confuzie pentru Lady Di. Divorțul dintre cei doi soți a fost pronunțat în anul 1996.

O felie de tort de la nunta Prințesei Diana va fi scoasă la licitație

Felia de tort care va fi scoasă la licitație de Dominic Winter Auctioneers provine de la unul din cele 23 de torturi „oficiale” servite la nuntă. Aceasta are, teoretic, gust de marțipan și este decorată cu blazonul regal, în culorile auriu, roșu, albastru și argintiu.

„Pare să se fi păstrat în exact aceleaşi condiţii bune ca atunci când a fost vândută pentru prima oară, însă sfatul nostru este să nu încercaţi să o mâncaţi”, a declarat Chris Albury, reprezentant al casei de licitații amintite.

Felia de tort scoasă la licitație i-a fost oferită în dar lui Moyra Smith, o angajată a Reginei Mamă de la reşedinţa regală Clarence House, care a păstrat-o într-o cutie de prăjituri pe care a lipit o etichetă cu mesajul „A se umbla cu grijă – tortul de nuntă al Prinţului Charles & Prinţesei Diana”. Acesta mai prezintă și semnătura angajatei și data la care i-a fost oferită felia de tort.

Familia Moyrei Smith a vândut felia de tort unui colecţionar, în anul 2008. La 40 de ani, care se împlinesc joi, 29 iulie, de la căsătoria dintre Diana și Prințul Charles, aceasta este scoasă din nou la vânzare.

Căsătoria dintre Diana și Prințul Charles nu a fost una fericită. „Divorţul a fost un iad”

Căsătoria dintre cei doi nu a fost una cu un final fericit, ci presărată cu momente tulburi. La 11 ani de la căsătorie, cuplul Diana și Charles a dat divorț. Biograful regal Ingrid Seward a relatat că, pentru Prințesa Diana, evenimentul a fost o reală tragedie. Prințesa ar fi susținut în repetate rânduri că se simte în pericol

„Divorţul a fost un iad. Am fost devastată. Nu mă mai simt în siguranţă nicăieri”, ar fi dezvăluit Prințesa Diana.

Ea credea că prințul Charles avea intenții de căsătorie cu bona celor doi copii ai cuplului, Tiggy Legge-Bourke. Biograful regal a spus însă, că ulterior, prințesa a realizat că nu exista nicio posibilitate ca acest lucru să se concretizeze. „Un an mai târziu, realizase că grijirile sale erau copilăreşti şi era plină de viaţă, voioasă, pozitivă şi relaxată. Prin natură, era o persoană extrem de nesigură. A fost mereu timidă şi chiar şi după mulţi ani tot îşi pleca privirea şi vorbea cu o voce de fetiţă, dar se simţea mult mai bine în pielea sa”, a relatat biograful regal.

Prințesa Diana a mai mărturisit, potrivit lui Ingrid Seward, că, dacă se întâlnea în alte circumstanțe cu prințul Charles, cei doi ar fi putut cuceri lumea. Dragostea lor ar fi fost diferită, ar mai fi mărturisit ea.

„Mă iubea când ne-am căsătorit şi eu îl iubeam la rândul meu. Încă ne iubim, dar altfel. Cel puţin eu încă îl iubesc pe el. Este o persoană bună. Destrămarea căsniciei noastre este ceva deosebit de nefericit. De vină au fost şi oamenii din jurul nostru. Nu ne-au dat nicio şansă să răzbim. Charles e înconjurat de oameni nepotriviţi de la care primeşte sfaturi greşite. Se simte foarte neîmplinit şi nu face suficiente eforturi în această privinţă”, a spus Diana, potrivit sursei citate.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: