O dulceață specială, cu căpșuni și rubarbă

O dulceață specială, cu căpșuni și rubarbă

Nimic nu se compară cu o dimineață în care bucătăria este inundată de mirosul pâinii prăjite, unsă cu unt și cu o dulceață parfumată.

Cum în această perioada am redescoperit bucătăria, ne-am gândit să „producem” în regim propriu o dulceață de căpșuni și rubarbă.

Iată de ce aveți nevoie:

În primul rând vă trebuie o cratiță largă (cam de 40 cm), în care puneți, pe rând, 400 gr. de rubarbă spălată și tăiată în bucăți de 2 cm, 400 gr. căpșuni spălate, curățate de codițe si feliate, 400 gr zahăr și o lingură de zeamă de lămâie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cratița se pune pe plită, la foc mediu, până când începe să fiarbă dulceața, adică atunci când se formează o spumă la suprafața cratiței. Trebuie spus că această spumă trebuie îndepărtată, ori de câte ori se formează, cu o lingură.  După apariția spumei reduceți focul de la mediu la mic și mai lăsați sp fiarbă, amestecând ocazional cu o lingură de lemn sau silicon.

Ca să verificați dacă dulceața a fiert suficient, puneți o lingură de sirop pe o farfurie și dacă are o consistență asemenea mierii de albine și dacă fructele sunt translucide, confiate, puteți opri aragazul.

Dacă dulceața este gata, luați oala de pe plită și adăugați o lingură cu extract de vanilie.

Apoi pregătiți patru borcane spălate și sterilizate pe care le umpleți cu dulceața caldă și le puneți capace. Borcanele se acoperă cu un prosop si se lasă până se răcesc complet, după care le puteți depozita în camară. Dulceața este bună la micul dejun sau pentru clătite și fursecuri.

Să vă fie de bine!