O creatură marină bizară, capturată în Taiwan! Detaliul care i-a șocat pe specialiști

O creatură marină bizară, capturată în Taiwan! Detaliul care i-a șocat pe specialiști Sursa foto: Sergey Uryadnikov | Dreamstime.com

Rechinul spiriduș este o specie de rechin extrem de rară, de vechime preistorică, rareori văzută de oameni. Pescarii din Taiwan au capturat recent un monstru marin de aproape o tonă, cu caracteristici ieșite din comun.

Un grup de pescari din Taiwan a prins un rechin uriaș, aparținând uneia din cele mai rare și bizare specii care trăiesc în adâncul apelor, relatează 9News.

Rechinul spiriduș avea 6 pui

Un rechin spiriduș de 800 de kilograme a fost prins în Yilan, în largul coastei de nord-est a Taiwanului. Acesta este cel mai mare rechin spiriduș capturat vreodată în apele Taiwanului. Însă capturarea exemplarului a mai oferit o surpriză. Rechinul, o femelă, era gravidă și avea 6 pui.

Rechin

Rechin spiridus

Exemplarul urmează să fie expus la Muzeul Artistic al Oceanului din Taiwan. „Rechinul a fost cât pe ce să fie cumpărat de un restaurant”, au anunțat angajații muzeului, într-o postare pe Facebook. „După ce s-a luptat pentru el, Muzeul Artistic al Oceanului din Taiwan l-a cumpărat ca o viitoare resursă de educație marină”, mai anunță postarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specie preistorică, rar văzută de oameni

Potrivit specialiștilor muzeului, este vorba despre o specie „preistorică”, rar văzută de oameni. „Doar doi rechini spiriduș au fost prinși recent în Mexic”, se arată în comunicatul muzeului.

Această specie are pielea translucidă, corpul roz și colți ascuțiți. Creatura cu aspect bizar stă de obicei pe fundul mării, la adâncimi de 1.200 de metri. Rechinii spiriduși nu pun niciun pericol la adresa vieții oamenilor. Denumirea sa vine de la forma capului, asemănătoare unui spiriduș.

"În Australia, este cunoscută dincolo de New South Wales, Tasmania și posibil dincolo de Australia de Sud", a completat echipa Australian Museum said, care a specific că această specie rară este renumită pentru obiceiurile sale bizare. "Când se hrănește, rechinul spiriduș își extinde fălcile mai repede decât orice alte specii de rechin", explică cercetătorii marini.