Evenimentul Zilei > Social > O capodoperă de artă a fost descoperită în hambarul unui fermier
O capodoperă de artă a fost descoperită în hambarul unui fermier

O capodoperă de artă a fost descoperită în hambarul unui fermier

O capodoperă de artă a fost găsită în hambarul unui fermier din New York. Pictura înfățișează un bătrân nud care stă pe un taburet. Capodopera amintea de portretele flamande din secolul al XVII-lea. Ulterior, a fost autentificată ca o lucrare originală a celebrului artist, Antoon van Dyck.

Născut în 1599, Van Dyck a trăit și a lucrat într-o perioadă în care arta a fost creată pentru a descrie teme religioase și istorice. El a devenit unul dintre cei mai influenți artiști ai vremurile sale. Potrivit National Gallery din Londra, el a fost al doilea cel mai important pictor flamand din secolul al XVII-lea, după Peter Paul Rubens.

Descoperire uluitoare 

Fiind colecționar de artă, Albert B. Roberts știa la ce se uită atunci când a găsit în hambar lucrarea lui Van Dyck. Deși partea din spate a tabloului era acoperită cu excremente de păsări, Roberts a crezut că este o pictură originală olandeză din Epoca de Aur și a cumpărat-o pentru 600 de dolari. 

„Schița în ulei este o descoperire impresionantă și importantă care ne ajută să înțelegem mai multe despre metoda artistului din tinerețe.” Când a fost întrebat de ce a așteptat atât de mult pentru a autentifica portretul, Roberts a răspuns că deja credea că este o lucrare olandeză sau flamandă pictată, cel mai probabil, de Van Dyck. 

Un „studiu” este de obicei folosit de artiști ca imagine de referință atunci când lucrează la alte picturi. Potrivit Times, pictura este unul dintre cele două studii ale lui Van Dyck.  „Studiile nu au fost menite să fie expuse”, a spus Christopher Apostle, șeful departamentului de picturi vechi de la Sotheby’s din New York.

Originile picturii

După moartea lui Albert B. Roberts în august 2021, pictura a fost cedată către Sotheby’s. O parte din încasări va merge către Fundația Albert B. Roberts, care oferă sprijin financiar artiștilor și organizațiilor de caritate. Însă, cum a ajuns faimoasa pictură într-un hambar din New York va rămâne pentru totdeauna un mister. 

Numele orașului în care a fost găsită pictura, Kinderhook, își trage numele din olandezul „kinder”, care înseamnă copii, și „hoek”, care înseamnă colț. Cea mai timpurie explorare europeană a zonei include călătoria lui Henry Hudson, finanțată de Compania Olandeză a Indiilor de Est, în 1609, potrivit Allthatsinteresting.com.