Mircea N. Stoian a afirmat că Mihai Voropchievici practică „ezoterism de tarabă”. El susține că parapsihologul se plimbă pe la diferite televiziuni, unde face afirmații false. Jurnalistul susține că Voropchevici face horoscopul „din burtă”.

Mai mult, Stoian continuă seria acuzațiilor și susține că Mihai Voropchievici este un escroc mediatic care profită de oameni. Jurnalistul crede că bărbatul se folosește de ignoranța oamenilor pentru a face bani. Într-o postare făcută pe blogul său personal, Stoian a explicat în ce constă presupusa escrocherie, potrivit cancan.ro.

Mircea N. Stoian a afirmat că Mihai Voropchievici practică „ezoterism de tarabă”. El susține că parapsihologul se plimbă pe la diferite televiziuni, unde face afirmații false. Jurnalistul susține că Voropchevici face horoscopul „din burtă”.

„Mihai Voropchievici ar ghici și în nodurile de la șireturi. Bani să iasă! Mihai Voropchievici se numără printre micii escroci mediatici care profită din plin. Și cu cheag la buzunar de curiozitatea maladivă a  ignoranților de ambele sexe întru descoperirea viitorului, mai apropiat sau mai îndepărtat. Ba la Antena3, ba la România tv, ba la Antena Stars, fostul desenator tehnic, convertit la ezoterism de tarabă, îndeasă pe gâtul fraierilor, care se uită în gura lui ca țăranul la vitrinele de la mall, tot felul de inepții și platitudini.

Zice că se pricepe la rune. Zice că se pricepe la horoscoape și că îngerul parapsihologic i-a dat o palmă peste ceafă iluminându-l. Nimc mai fals. Hai să vedem ce sunt runele. Runele sunt o formă de divinație esoterică, cu rădăcini precreștine care se bazează pe formula aleatorie de asamblare a unuic complex divinatoriu în care un inițat poate interperta o line existențială”, a scris Mircea N. Stoian pe blogul său.

„Mihai Voropchievizi primește nota 2 și niște rude din găinaț pietrificat de curcan”

„Runele care arată ca în poza care am postat-o au legătură cu Voropchevici cât are legătură o găină beată cu calculul logaritmic. Pentru înșelăciune băbăciunea cu mustață folosește ”The Barnum Effect”. O găselniță psihologică prin care se comunică interlocutorului informații cu caracter general valabil, dându-i impresia că el este destinatarul exclusiv al mesajului. Dragă cititorule, dacă ai puțină minte în capul ăla al tău și așa destul de mic, nu mai pune boticul umed de gazelă proaspăt mulsă la toate tâmpeniile spuse de Voropchevici și de gașca de ”clarvăzătoare” care amestecă ezoterismul cu doctrina creștină, zoroastrismul și divinația pentru a câștiga bani de la proști.

Roagă-te la Dumnezeul părinților și străbunilor tăi fără să ceri ceva, gândește binele orice ar fi și ai încredere că ce trebuie să ți se întâmple se va întâmpla. Fie că vrei, fie că nu vrei. Pentru manipulare ordinară și vulgarizarea ezotericului Mihai Voropchievici primește nota 2 și niște rune din găinaț pietrificat de curcan”, a mai adăugat jurnalistul.