Evenimentul Zilei > Economie > Nuclearelectrica se laudă că are sistem de management anti-mită
Nuclearelectrica se laudă că are sistem de management anti-mită

Nuclearelectrica se laudă că are sistem de management anti-mită

Societatea Națională Nuclearelectrica SA a finalizat procesul de implementare a sistemului de management anti-mită, după o perioadă de doi ani în care a făcut demersuri de obținere a standardului ISO.

Acest Standard ISO oferă cerințele pentru organizații astfel încât acestea să fie în măsură să stabilească, să mențină și să îmbunătățească constant un sistem de management anti-mită, în concordanță cu cele mai bune practici internaționale în materie, potrivit Nuclearelectrica.

SNN condamnă corupția în toate formele ei și ne-am luat angajamentul, prin Codul de etică și conduită în afaceri și prin implementarea ISO 37001/2016,  să utilizăm toate mijloacele legale și de comportament pe care le avem la dispoziție. Ne angajăm constant în promovarea unei culturi anticorupție adecvate, în baza principiului de toleranță zero”, a declarat directorul general al SNN, Cosmin Ghiță.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus, la rândul lui, că obținerea acestei certificări duce la creșterea încrederii investitorilor și a partenerilor în Nucleareletrica. Primirea de către SNN a certificatului anti-mită coincide cu luarea unor măsuri excepționale la Centrala Nucleară Cernavodă, unde 450 de angajați sunt în izolare, asigurând continuarea activităților în cele două reactoare ale unității. .