Nu te teme să adaugi gheață în șampanie sau în rosé! Francezii ne recomandă La Piscine de Champagne

Nu te teme să adaugi gheață în șampanie sau în rosé! Francezii ne recomandă La Piscine de Champagne

Te-ai simțit jenat când ai cerut în concediu puțină gheață ca să pui în vin, sau chelnerul s-a uitat pieziș la tine? Nu se va mai întampla asta. Până și francezii, ce dețin recordul mondial în materie de snobism, au început să accepte că un pahar de vin cald, la peste 40 de grade temperatură ambiantă, este de neacceptat.

Românii știu să bea - practic am făcut din asta o distracție națională, dar când vine vorba de eticheta și cele mai potrivite maniere consumării vinului, nu există nicio îndoială francezii știu mai bine decât noi. Deși se dovedește că unul dintre „faux pas” pe care le au francezii - să-ți pui gheață în vin - este acum un obicei popular pe Coasta de Azur, o zonă recunoscută ca fiind populată cu o lume elegantă.

În orașele fanion de-a lungul Rivierei Franceze, cum ar fi St. Tropez, îndrăgite de amatorii de călătorii luxoase ca Beyonce și Kate Moss, există o tendință de a adăuga cuburi de gheață atât la vinul rosé, cât și la șampanie. Există chiar și un nume pentru acest obicei - „la piscine” - care este termenul francez pentru piscină, deoarece se referă la volumul mai mare de vin și apă din pahar.

Deci, dacă ajungeți prin vacanță în Franța comandați un „rose a la piscine” sau „la piscine de Champagne”, veți primi un pahar de vin, completat cu cuburi de gheață.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șampanie creată special pentru a fi băută cu gheață

Secole de tradiție franceză au stabilit că oamenii își beau vinul curat și încă există tradiționaliști care se țin de asta, precum Rafael Sanchez, director de vin și băuturi al restaurantului Addison din San Diego. El a declarat pentru Vogue că „culoarea, textura și aroma vinului sunt compromise de gheață”. Dar moda se schimbă, după cum spune Francois Matton, vinificator șef la Chateau Minuty i-a spus unui reporter de la Vine Pair: „Putem fi cu toții de acord că nu există nimic mai rău decât un pahar cu vin cald”

Excepția de la regula de lungă durată a francezilor privind gheața în vin a apărut pe măsură ce vizitatorii străini au cerut băuturi reci în vremea fierbinte din mijlocul verii. Francezii și-au dat seama că britanicii, americanii și alții erau totuși interesați de ceva cu potențial comercial și au început să copieze. „La piscine” este acum atât de popular încât Moet & Chandon au lansat chiar și o șampanie care este special destinată să fie savurată cu gheață - Ice Imperial și Ice Imperial Rose. Chef de Cave de la Moet & Chandon, Benoit Gouez, a spus că băutura „suportă o doză mai mare de alcool pentru a anticipa diluția”.

În timp ce francezii au aruncat pe jumătate din regulamentul când vine vorba de vinul rece, au încă niște linii pe care nu le vor trece. Potrivit lui Benoit Gouez, dacă intenționați să puneți gheață în vin, ar trebui să alegeți o sticlă de o calitate și o concentrație mai ridicată de alcool pentru a evita diluarea excesivă a acesteia.