Evenimentul Zilei > Actualitate > Nu doar fenomele meteo aduc prăpădul în Europa. Curge și cocaina din cer. Așa video n-ai văzut
Nu doar fenomele meteo aduc prăpădul în Europa. Curge și cocaina din cer. Așa video n-ai văzut

Nu doar fenomele meteo aduc prăpădul în Europa. Curge și cocaina din cer. Așa video n-ai văzut

Un italian a aplicat o metodă aparent des practicată de acesta pentru livrarea unui pachet de droguri la destinația potrivită, însă nu a reușit să o ducă la bun sfârșit. 9 milioane de euro au fost pierdute, însă fapta îl costă și libertatea.

Un pilot italian al unei aeronave private avea drept misiune livrarea unei genți cu 8, 5 kilograme de cocaină. În total, aceasta costa 9 milioane de euro, însă din cauza unei erori comise de acesta, autoritățile i-au dat de urmă, iar fapta l-a costat libertatea. Pilotul a fost arestat de autorități, care sunt și în căutarea traficanților la care trebuia să ajungă coletul.

Plouă cu cocaină în Sardinia

Eveniment inedit în Sardinia. Un pilot italian pe nume Francesco Rizzo, angajat al unei companii aeriene maghiare, care se ocupa de livrarea drogurilor și a oamenilor înstăriți, a fost arestat, marți, 13 iulie, de oamenii legii, după ce a dat drumul unei genți cu 8, 5 kg de cocaină pe acoperișul unei case.

Proprietarii locuinței au auzit o bubuitură puternică, în urma distrugerii panoului solar, însă au ales să nu iasă din casă și să alerteze autoritățile. Oamenii legii au descoperit pe acoperișul locuinței o geantă cu 8, 5 kg de cocaină, în valoare de 9 milioane de euro.

Pachetul trebuia să ajungă în posesia unor traficanți care se aflau la sol, în Baratili San Pietro. „Plouă cu cocaină în Sardinia”, a relatat presa italiană despre incidentul care a avut loc pe 28 martie.

Cum au dat oamenii legii de urma pilotului italian

Presa internațională a comparat strategia traficanților din Sardinia cu tacticile cetățenilor din America de Sud. De altfel, autoritățile spun că nu este prima dată când în Sardinia se apelează la un astfel de tip de livrare a drogurilor.

Oamenii legii au reușit să-l aresteze pe Francesco Rizzo, în vârstă de 28 de ani, pe 13 iulie, după o anchetă de patru luni de zile. Investigația a purtat numele de cod Fly Down.

Italianul a fost dat de gol de GPS-ul aeronavei pe care o pilota, după ce a făcut o scurtă oprire și a dispărut de pe radar pentru aproximativ 20 de minute. În acest timp, el a pilotat avionul la o altitudine mică, pentru a localiza punctul de lansare a drogurilor.

În timp ce transporta mai multe persoane înstărite, oamenii legii l-au arestat pe Francesco Rizzo pe aeroportul Elmas din Cagliari. Autoritățile sunt și pe urmele traficanților care trebuiau să intre în posesia drogurilor, notează The Guardian.