Nu aruncați varza murată rămasă. Consumată zilnic vă ține departe de multe boli. Varza acră este o sursă naturală de vitamine

Nu aruncați varza murată rămasă. Consumată zilnic vă ține departe de multe boli. Varza acră este o sursă naturală de vitamine

Varza murată este o sursă bună de fibre, precum și de vitamine și minerale şi, fiind un aliment fermentat, promovează creșterea probioticelor care sunt importante pentru sănătatea digestivă. Probioticele mai pot ajuta la menținerea unui sistem imunitar rezistent in fata virusurilor si a bacteriilor.

Varza murată este un aliment versatil, plin de nutrienți esențiali, cum ar fi fibre, vitamine și minerale. Varza murată poate conține și bacterii probiotice, care sunt bune pentru intestin. Unii nutrienți din varza murată pot contribui la îmbunătățirea sănătății inimii, a oaselor, a funcției imunitare și a inflamației.

Valoarea nutritivă a alimentelor, precum varza, poate fi îmbogățită prin fermentare ajutându-ne la digeratul alimentelor. Acest lucru se datorează faptului că varza murată conține enzime care ajută organismul să descompună alimentele în molecule mai mici și mai ușor de digerat, care, la rândul lor, ne ajută să absorbim mai mulți nutrienți.

Poate susține sănătatea inimii

Există o serie de factori care susțin proprietățile sănătoase ale inimii dacă veţi consuma varza murată. În primul rând, fiind bogată în fibre și o sursă de bacterii probiotice benefice, varza murată este utilă pentru echilibrarea nivelului de colesterol. Varza este o sursă bună de potasiu, care favorizează scăderea tensiunii arteriale. Varza murată este, de asemenea, o sursă de vitamina K2 care ajută la prevenirea acumulării depozitelor de calciu în artere, o posibilă cauză a aterosclerozei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poate reduce riscul de cancer

Bogată în compuși precum sulforafanul, varza este o legumă valoroasă de adăugat în dieta ta. Acest lucru se datorează faptului că acești compuși benefici par să prevină daunele oxidative și, eventual, să acționeze în mod protector împotriva cancerului, inclusiv a cancerului colorectal. În mod similar, varza fermentată și zeama de varză par să joace un rol eficient.

Ajută la combaterea inflamației

Varza murată este bogată în antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii care ajută la limitarea stresului oxidativ. Drept urmare, protejează împotriva radicalilor liberi din organism. În plus, conține substanțe fitochimice care asigură vindecarea oricărei inflamații din organism. Substanțele fitochimice conțin resveratrol, antocianine și curcumină care limitează producția de prostaglandine.

Producția de prostaglandine este principalul motiv din spatele inflamației. Varza murată conține, de asemenea, enzime, vitamine, bacterii bune și acid lactic care menține intestinul sănătos și fără inflamații.

Crește energia și imunitatea

Conținutul de fier din varza murată crește rata metabolică și circulația sângelui. Drept urmare, asigură o energie ridicată și un sistem imunitar excelent. În plus, metoda de fermentație este cea mai semnificativă în conservarea unei cantități mai mari de fier. Asta face din varza murata un aliment bogat in fier. Ajută corpul nostru să absoarbă cantitatea maximă de fier.

Menține o floră intestinală sănătoasă care stimulează anticorpii prin prevenirea creșterii bacteriilor dăunătoare. Prin urmare, consumul zilnic de varză murată poate preveni diverse infecții precum răceala.

Ajută la păstrarea oaselor puternice

Varza murată conține vitamina K2 care ajută la menținerea oaselor puternice. Vitamina K2 activează cele două proteine ​​specifice care se leagă de calciu. Astfel, ajută la menținerea sănătății oaselor și le menține puternice pe termen lung. Ajută la activarea formării și mineralizării proteinelor implicate în dezvoltarea oaselor.

Conform unui studiu, femeile aflate în postmenopauză care au luat vitamina K2 au prezentat o pierdere mai mică a densității minerale osoase și o rată redusă a fracturilor.

Piele sănătoasă

Vitaminele C, K și A vă ajută să vă mențineți pielea plină și strălucitoare. Vitamina C ajută la menținerea pielii sănătoase și strălucitoare prin creșterea producției de colagen. Luptă împotriva radicalilor liberi din organism. Vitamina A ajută la prevenirea daunelor solare, împiedicând descompunerea colagenului.

Varza murată este bogată în sulf, care este foarte benefic pentru prevenirea inflamației pielii. Asta pentru că conține proprietăți antibacteriene, informează healthifyme.com.