NSA, SPIONATĂ de o IMPORTANTĂ companie RUSEASCĂ

NSA, SPIONATĂ de o IMPORTANTĂ companie RUSEASCĂ

Un fost angajat al NSA, care din cauza neglijenţei sale a făcut posibil să fie subtilizate documente confidenţiale din calculatorul său personal, piratat cu programul antivirus rusesc Kaspersky, a fost condamnat marţi la 66 de luni de închisoare.

Nghia Hoang Pho fost angajat într-o unitate specializată împotriva criminalităţii cibernetice a NSA, a pledat vinovat în luna decembrie pentru deţinere ilegală de documente clasificate ca secret de stat în domeniul apărării.

Autorităţile au descoperit că, între 2010 şi 2015, el a adus documente top secret la domiciliu, inclusiv programe şi date care au ajuns în posesia serviciilor de informaţii ruseşti.

Angajatul nu a avut intenţia să divulge cu bună ştiinţă aceste informaţii, dar a încălcat legea prin aducerea acestor documente de apărare clasificate la domiciliu, transmite Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a introdus respectivele documente în calculatorul său personal protejat de software-ul companiei ruse Kaspersky Lab, specializată în securitatea informatică. Potrivit autorităţilor americane, serviciile de informaţii ruseşti au avut acces la calculatorul său prin intermediul acestui software.

Kaspersky, care realizează 85% din venituri din export, a afirmat că nu există nicio dovadă de posibilă înţelegere între ea şi serviciile de informaţii ruse, declarând că se află „în centrul unui conflict geopolitic” dintre Washington şi Moscova.