Șase partide sunt reprezentate în noul parlament: Noua Democrație, partid de orientare conservatoare care are 158 de mandate; principalul partid de opoziție – stânga radicală –  SYRIZA-Alianța Progresivă cu 86 de mandate; Mișcarea pentru Schimbare, de centru-stânga (KINAL) cu 22 de parlamentari; Partidul Comunist din Grecia (KKE) cu 15 reprezentanți; Soluție Greacă – 10 locuri și, ultimii pe listă, MeRA25, partid de stânga, cu 9 locuri.
În noul parlament un număr de  61 de mandate sunt deținute de femei din toate cele șase partide, iar 112 de mandate revin unor deputați care se află la primul mandat în parlament, potrivit datelor oficiale publicate de către Parlamentul de la Atena.
Procentul femeilor este ușor în creștere, ajungând la 20,6%, în comparație cu 18,3% în timpul precedentului Parlament, adică șapte femei în plus.
Toți membrii Parlamentului au primit o broșură cu regulile instituției, precum și Constituția țării, astfel încât în ​​special noii participanți să poată învăța modul său de funcționare.
În 20 iulie, noul Prim Ministru grec va ține un discurs în Parlament.
Întreaga procedură va dura trei zile și se va încheia cu discursurile liderilor politici și un vot de încredere pentru noul guvern.