Autorii petiției le solicită autorităților „crearea unei comisii prezidențiale care să identifice la nivel mondial cei mai buni specialiști în domeniile de competență deficitare din administrarea României”. Potrivit petiției, „statul român, azi cangrenat de corupție și impostură, s-a ridicat cu aportul decisiv al unor străini”. Organizația inițiatoare, FRFP, susține că dorește să continue, cel puțin în spirit, campania de succes Fără Penali în Funcții Publice inițiată de USR.

Iulian Bulai (USR): „Ideea că le interzicem românilor este o distopie”

Iulian Bulai (USR), unul dintre promotorii acțiuni „Fără Penali”, s-a declarat împotriva demersului FRFP: „N-aș spune nimic să vină și estonieni să lucreze în digitalizarea României, și spanioli să ne facă o infrastructură feroviară mai bună, și nemți să ne facă autostrăzi mai bune, dar ideea că le interzicem românilor este o distopie”

Președintele CNCD: „Este neconstituțional. E un demers care nu are nicio finalitate”

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discrimării, Csaba Asztalos consideră că petiția nu poate fi aplicată. „Este ilogic. Nu poți să modifici. Este neconstituțional. E un demers care nu are nicio finalitate. Nu văd aici un element care ar avea vreo lgică, cum că doar străinii ar putea să conducă și să dezvolte România. Nu este așa”, a spus Csaba Asztalos.

Cristoiu: ”Sunt nemulțumit de măsurile deloc radicale”

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu a declarat: „Sunt nemulțumit de măsurile deloc radicale. Eu propun o Românie în care să fie numai străini și am să vă dau un exemplu de realizări din istoria țării noastre în care au fost numai străini: romanii. În doi ani, 105, 106, s-a construit o șosea de la Dunăre, trecea prin Cluj și ajungea în Sălaj, pentru că nu erau români. Eu propun să plecăm noi din România și să vină alții să facă România. Cred că ar putea fi organizat un referendum pentru validarea acestei petiții”.

Răzvan Savaliuc: Poate fi pedepsită cu până la 3 ani de închisoare, conform Codului Penal

Răzvan Savaliuc, Senior editor Lumea Justitiei (luju.ro), a spus că petiția lansată joi ar putea fi cercetată penal pentru că instigă la discriminare. „Sunt contra acestei petiții. Este foarte periculoasă pentru societatea românească și poate fi pedepsită cu până la 3 ani de închisoare, conform Codului Penal.

Dacă analizăm cei 30 de ani cât au trecut de la Revoluție, 30% din capitalul românesc a trecut în mâna unor firme străine. Pe de altă parte, tinerii au migrat spre alte țării. E evident că cei care dețin firme cu capital străin s-au săturat să fie conduși de români.

Multe ONG-uri sunt plătite de agenți străini și aruncă mesaje pericolase și pot prinde la tineri care nu au reușit în țară și inflameză țara. E e un pericol foarte mare și dacă CNCD nu se sesizează, dacă Parchetul General nu deschide o anchetă, atunci înseamnă că acest demers are susținere de la cel mai înalt nivel”, a spus Răzvan Savaliuc.

Șoșoacă: „În spatele acestei mișcări avem doi protagoniști: Iohannis și Barna”

La rândul ei, senatoarea Diana Șoșoacă a comentat petiția legată de eliminarea românilor din funcțiile publice. „Ce român și ce trădător își mai poate dori să fie condus de străini? Ce reușite a avut președintele Iohannis, în afară că a dezbinat România, pas cu pas, cu guvernul lui. Unicul parlamentar care mai luptă pentru România sunt eu. La acest moment, avem, de 31 de ani, conducere străină, cu ordine primite din afară, prin plicuri, care vin via Berlin-Viena-București.

Am un mesaj pentru cei ce au semnat petiția: Să lase politica anti-română deoparte. Din plenul Senatului am menționat că avem legi pentru apărarea oricărei etnii, dar nu avem pentru apărarea românilor. E bine că vedem și noi care sunt trădătorii și cine sunt cei manipulați. În spatele acestei mișcări avem doi protagoniști: Iohannis și Barna”, a declarat la Aleph News Diana Șoșoacă.

Îndurăm o tranziție instalată definitiv peste noi, în beneficiul unei clase politice fără viziune și onoare”

Potrivit autorilor petiției, „România de azi este o mamă apăsată de greutăți și umilințe. Dar cea de mâine? Oricine are un copil bolnav caută cel mai bun specialist, nu o rudă pusă pe improvizații; vrem competență și responsabilitate, nu ”treabă românească”!”.

Aceștia au explicat detaliat demersul lor: „Din 1989, guvernanții ne refuză România curată și performantă la care visam în acel decembrie. Îndurăm o tranziție instalată definitiv peste noi, în beneficiul unei clase politice fără viziune și onoare. Suntem zilnic ostaticii unei administrații haotice, sufocate de nepotism și corupție. (…)

Din fericire, înaintașii ne-au lăsat și vaccinul! Statul român, azi cangrenat de corupție și impostură, s-a ridicat cu aportul decisiv al unor străini (…) Iată adevăratul patriotism: câțiva ani de fapte concrete, nu secole de discursuri!”, arată organizația FRFP.

Propunerile FRFP: Demisia guvernului, mutarea Capitalei la Sibiu, guvern de uniune internațională, funcționari străini

  • Creareaunei comisii prezidențiale care să identifice la nivel mondial cei mai buni specialiști în domeniile de competență deficitare din administrarea României;
  • Angajareaacestora prin concurs de proiecte în funcții publice de înaltă răspundere;
  • Alcătuireadin candidații selecționați a unui guvern de uniune internațională, format din specialiști, cu un premier străin, propus de Președinte și votat de Parlament;
  • Extindereaacestui proces la nivelul administrației locale și a regiilor autonome;
  • Demisia în bloc a actualului Parlament și organizarea de noi alegeri, în care partidele politice să prezinte electoratului candidați străini;
  • Organizarea referendumului pentru mutarea Capitalei la Sibiu. Bucureștiul reprezintă secole de furt și corupție levantină
  • Înlocuirea bugetarilor români ortodocși corupți cu funcționari străini, a căror religie impune cinstea în orice situație.
  • Implementareaacestui proiect fără împrumuturi externe suplimentare, nici creșteri de taxe și impozite.

Sursa: Aleph News