Evenimentul Zilei > Economie > Noua criză la care nimeni nu se aștepta. I-a luat prin surprindere cu doar o lună înainte de Crăciun
Noua criză la care nimeni nu se aștepta. I-a luat prin surprindere cu doar o lună înainte de Crăciun

Noua criză la care nimeni nu se aștepta. I-a luat prin surprindere cu doar o lună înainte de Crăciun

Criza cu care se confruntă sistemul de transporturi din Marea Britanie produce consecințe nedorite la care nimeni nu s-ar fi gândit.

Extravagantele petreceri de sărbători, din Marea Britanie, stropite din belșug cu alcool, ar putea să nu mai aibă loc în acest an. Perioada sărbătorilor de Crăciun ar putea fi mult mai dificilă pentru britanici în condițiile în care firmele de transport nu reușesc să angajeze suficienți șoferi. Astfel, va fi pusă în pericol aprovizionarea cu diferite mărfuri, între care și băuturile alcoolice.

În acest context, mai mulți reprezentanți ai producătorilor și distribuitorilor de vin și băuturi spirtoase trag un semnal de alarmă. Ei avertizează că Regatul Unit s-ar putea confrunta cu o lipsă de alcool în perioada sărbătorilor de iarnă. Drept urmare, solicită guvernului să ia măsurile necesare pentru a rezolva problemele generate de lipsa șoferilor de camioane.

sursa: arhivă EVZ

Scrisoare adresată ministrului Transporturilor

O asociație formată din 49 de companii de distribuție a băuturilor alcoolice, din care fac parte reprezentanții unor mari branduri internaționale, au prezentat situația ministrului Transporturilor.

Într-o scrisoare adresată acestuia, asociația distribuitorilor de băuturi alcoolice îi solicită adoptarea unor măsuri urgente pentru a rezolva criza de șoferi. În caz contrar, dacă nu se vor lua măsurile potrivite, se atrage atenția în scrisoare, vor apărea întreruperi în transportul și distribuția de mărfuri, după cum transmite Reuters.

Sursa foto. EVZ

Stocurile de băuturi alcoolice se reduc considerabil

Reprezentanții companiilor susțin că se observă, deja, întârzieri majore în ceea ce privește termenele de livrare. Iar acest lucru se reflectă, inclusiv în prețul de vânzare al mărfurilor. Costurile de livrare sunt în creștere, în vreme ce gama de produse disponibile, în cazul de față, băuturile alcoolice, este limitat. În consecință, se arată în document, au de suferit consumatorii finali.

Astfel, unii dintre membrii asociației arată că importul băuturilor alcoolice durează de cinci ori mai mult decât în urmă cu un an. De asemenea, costurile de transport au crescut cu șapte la sută. Iar acest lucru se datorează firmelor de transport, care fac livrări, care au fost nevoite să majoreze salariile șoferilor. Este singura modalitate de a-i păstra, însă cu consecințe asupra tarifelor percepute pentru transportul mărfurilor, inclusiv a băuturilor alcoolice.