Evenimentul Zilei > Actualitate > Nou incendiu la incineratorul de deșeuri periculoase de la Brazi. Pompierii, în alertă
Nou incendiu la incineratorul de deșeuri periculoase de la Brazi. Pompierii, în alertă

Nou incendiu la incineratorul de deșeuri periculoase de la Brazi. Pompierii, în alertă

Pompierii au intervenitm din nou, luni, la Brazim la incineratorul de deșeuri periculoase, acolo unde au existat din nou probleme, la fel ca în urmă cu două săptămâni.

Au fost din nou probleme, luni dimineață, la incineratorul de deşeuri periculoase din comuna Brazi, ce este operat de SC Eco Burn, acolo unde a mai izbucnit un foc cu flacără deschisă în hala cuprinsă, în urmă cu circa două săptămâni. Azi, pompierii au intervenit din nou.

Au fost din nou mari probleme la incineratorul de deșeuri periculoase de la Brazi, acolo unde a izbucnit un incendiu

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, pompierii au fost solicitaţi în urma unui apel făcut la 112 să se deplaseze la incineratorul de la deşeuri periculoase, de unde iese din nou fum. Echipajele sosite la faţa locului au constatat faptul că în hala Eco Burn cuprinsă de flăcări în urmă cu aproape două săptămâni arde din nou cu flacără deschisă pe o suprafaţă de 100 mp.

„După ultima inundare a halei, operatorul economic avea de îndeplinit obligaţiile prevăzute de lege pentru apărarea împotriva incendiilor”, precizează ISU.

500 de tone de deșeuri au ars în focul care a izbucnit în urmă cu două săptămâni

În urma incendiului de proporții de acum aproape două săptămâni, au ars peste 500 de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase, inclusiv deşeuri din zona medicală, pompierii având ulterior mai multe intervenţii pentru stingerea focarelor rămase, prin inundarea controlată a incintei.

Reprezentanții companiei Eco Burn spuneau după incendiu precedent că o persoană ar fi intrat în hală în timpul nopții și ar fi provocat incendiul și că în această hală ar mai fi avut loc astfel de incidente. Paznicul companiei spune că un angajat a intrat cu bicicleta în incintă și a spus că va sta doar câteva minute, cât să-și ia niște lucruri. A fost lăsat să intre, dar nu a mai fost văzut plecând.

Aceasta este însă ipoteza companiei și nu a fost confirmată de anchetatori.