Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozie într-un apartament la Focșani. Un bărbat a fost rănit. Foto
Explozie într-un apartament la Focșani. Un bărbat a fost rănit. Foto

Explozie într-un apartament la Focșani. Un bărbat a fost rănit. Foto

Potrivit ISU Vrancea, alte 10 persoane au fost evacuate din blocul de locuinţe.

Un bărbat de 52 de ani a fost rănit, vineri seara, în urma unei explozii petrecute într-un apartament din cartierul Sud al municipiului Focşani, alte 10 persoane fiind evacuate din blocul de locuinţe, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

„O explozie neurmată de un incendiu a avut loc într-un apartament de la parterul unui bloc de pe Aleea Căminului din municipiul Focşani. Echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea, prezent la faţa locului, a preluat o victimă, conştientă, de sex masculin, în vârstă 52 ani, cu traumatism cranian şi arsuri de gradul II pe circa 30% din suprafaţa corpului”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.

Din primele cercetări, explozia ar fi fost determinată de scăpări de gaze de la o butelie.

La faţa locului intervine Detaşamentul de Pompieri Focşani cu două autospeciale de stingere, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi modulul SMURD.

Incendiu și la Adjud

Astăzi, în jurul orei 15.00, un apel primit la numărul unic de urgență 112, anunța producerea unui incendiu la o locuință din municipiul Adjud.

La fața locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, 3 echipaje cu 1 autospecială de stingere, 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Secției de Pompieri Adjud, care au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiul ce se manifesta generalizat la o locuința modulară (tip container).
În urma incendiului au ars locuința și bunurile aflate în interior (aparatură electrocasnică, mobilier, textile), cauza fiind 𝒔𝒄𝒖𝒓𝒕𝒄𝒊𝒓𝒄𝒖𝒊𝒕 𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕𝒓𝒊𝒄 𝒑𝒓𝒐𝒗𝒐𝒄𝒂𝒕 𝒅𝒆 𝒖𝒏 𝒄𝒂𝒃𝒍𝒖 𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕𝒓𝒊𝒄 𝒅𝒆𝒇𝒆𝒄𝒕 𝒔𝒂𝒖 𝒏𝒆𝒊𝒛𝒐𝒍𝒂𝒕 𝒄𝒐𝒓𝒆𝒔𝒑𝒖𝒏𝒛𝒂̆𝒕𝒐𝒓.
Din fericire nu au fost înregistrate victine.