Evenimentul Zilei > Social > Nottara le propune elevilor patru lecţii de teatru clasic
Nottara le propune elevilor patru lecţii de teatru clasic

Nottara le propune elevilor patru lecţii de teatru clasic

În cadrul săptămânii Şcoala altfel, care anul acesta va avea loc în perioada 18-22 aprilie, Teatrul Nottara a programat patru spectacole pentru elevi, care se vor juca de luni până joi, de la ora 11:00.

Primul spectacol „Titanic Vals” de Tudor Muşatescu, în regia lui Dinu Cernescu are loc luni, 18 aprilie, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, iar marţi, 19 aprilie, la Teatrul de Comedie, elevii au ocazia să vadă „Mult zgomot pentru nimic” de William Shakespeare, în regia Dianei Lupescu. Miercuri şi joi este rândul clasicilor francezi, J-B.P Molière şi Georges Feydeau să le fie prezentaţi liceenilor, prin montările „Soţul păcălit” (regia: Mircea Cornişteanu), respectiv „Fazanul” (regia: Alexandru Mâzgăreanu). Spectacolele de pe 20 şi 21 aprilie vor fi, de asemenea, susţinute la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”. Deşi repertoriul teatrului nu este unul special pentru copii, reprezentaţii Nottara spun că au au ales aceste piese scrise de autori clasici pentru a îmbina rolul educativ al şcolii şi bucuria de a merge la teatru, care trebuie cultivată de la vârste cât mai fragede.

„Din păcate, în Bucureşti există un gol în oferta de spectacole pentru liceeni. Preşcolarii au la dispoziţie o mulţime de opţiuni de teatru, în timp ce pe copiii mai mari îi pierdem pe drum, doar ca să ne chinuim să îi readucem în sală când ajung tineri adulţi, după ce nu li s-a oferit mai nimic timp de 15 ani. Încercăm să ne apropiem de adolescenţi în această săptămână, dedicându-le, exclusiv, câteva reprezentaţii, însă îi încurajăm să vină la spectacolele noastre pe tot parcursul stagiunii, mai ales că elevii şi studenţii beneficiază de tarife foarte mici” a declarat Marinela Ţepuş, managerul Teatrului Nottara.

Biletele la spectacolele Teatrului Nottara pot fi cumpărate de la agenţia din bd. Magheru nr. 20 sau online, de pe site-ul www.nottara.ro