Deşi la Iaşi, promovabilitatea la Bac a fost de peste 56%, cu 14 procente mai mult decât anul trecut, iar un 15 elevi au reuşit să ia nota maximă, contestaţiile au curs din partea candidaţilor nemulţumiţi. Cele mai multe cereri de reevaluare a notelor s-au înregistrat la Limba română, peste 500.
La centrele de examinare din Iaşi, numai câteva zeci de contestaţii s-au finalizat prin mărirea notelor, iar pentru cei care au vrut doar să-şi mărească punctajul la anumite materii, creşterile au fost nesemnificative. De exemplu, notele au crescut de la 9,85 la 9,90.
Inspectorii însă, i-au avertizat de la început pe elevi că notele nu se vor schimba cu mult. "Având în vedere faptul că multe dintre contestaţiile depuse anul acesta sunt la teze de note între şase, şapte sau opt, şi în special la cele subiective, precum istoria sau limba şi literatura română, acestea vizeaza creşterea notelor finale. În aceste condiţii, este foarte greu de spus ce se va întâmpla după rezolvarea acestora, atâta timp cât nu cunoaştem nivelul de severitate al colegilor din judeţul unde se recorectează tezele. Consider, însă, că nu pot fi modificari importante ale procentului final de promovabilitate şi că acesta ar putea creşte cu unu sau maxim doi la sută", consideră prof. dr. Camelia Gavrilă, sefa ISJ Iaşi.
Vezi AiCI rezultatele finale la Bacalaureat în Iaşi!