Evenimentul Zilei > Politica > Dezvăluire INCENDIARĂ! Momentul care a SCINDAT grupul „Noi suntem statul!”. Dialoguri din culisele STATULUI PARALEL
Dezvăluire INCENDIARĂ! Momentul care a SCINDAT grupul „Noi suntem statul!”. Dialoguri din culisele STATULUI PARALEL

Dezvăluire INCENDIARĂ! Momentul care a SCINDAT grupul „Noi suntem statul!”. Dialoguri din culisele STATULUI PARALEL

Evenimentele relatate în interviul obținut de Ion Cristoiu lui Sebastian Ghiță, dar și dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic despre operațiunile grupului „Noi suntem Statul!”, o pun pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi într-o altă lumină.

După ce a relatat un dialog avut cu Sebastian Ghiță și din care a reieșit că Laura Kovesi s-a împrumutat la omul de afaceri aflat în Serbia pentru a-și cumpăra o mașină (vezi AICI), Dan Andronic a oferit completări și noi dezvăluiri explozive despre mecanismul care a dus la crearea Binomului.

Dan Andronic a susținut, la Antena 3, că Florian Coldea și George Maior au susținut în mod continuu demersul ca Laura Codruța Kovesi să se întoarcă de la Bruxelles pe o funcție importantă în țară. Ceea ce, la un moment, s-a reușit. „Exact, era exilată (n.red. Laura Codruța Kovesi). Cred că s-a și folosit această expresie în discuție. La acel moment nu vorbea nicio boabă de engleză, ceea ce făcea comunicarea foarte grea. Oricum, nu este o fire prietenoasă. Florian Coldea era interesat să o aducă înapoi. Pentru Maior și Coldea erau interesați să o aducă înapoi. Relația dintre Coldea și Kovesi a început când Kovesi era procuror general. Generalul Coldea se interesa foarte des de un dosar, cel al Revoluției. Dosarul ar fi intrat în uitare și s-ar fi constatat prescrierea. Mai este un dosar păstorit de doamna Kovesi, dar asupra lui nu vreau să deschid discuția, cel puțin momentan.

 

Doamna Kovesi venise pe contrasens, nu era văzută ca un bun profesionist, aici era preocuparea lor, să îi găsească un loc. Și cum Coldea a zis de nenumărate ori: Noi nu lăsăm niciun om în urmă.”

Deși Traian Băsescu a susținut într-un interviu că el consideră că George Maior a fost creierul operațiunii „Noi suntem Statul!”, desfășurarea evenimentelor petrecute sub ochii lui Dan Andronic schimbă datele problemei. Jurnalistul consideră că generalul Florian Coldea a fost atât de abil încât să forțeze plecarea lui Maior din fruntea SRI.

„Totul a plecat de la un interviu pe care Maior l-a acordat Antenei. George Maior a avut o atitudine agresivă încât eu, la un moment dat, îi zic lui George Maior: Vedeți că acest lucru sună a amenințare. Ulterior, am avut o discuție și le-am spus: Bă, nu credeți că exagerați? Și Coldea a zis: Nu, lasă că așa e bine.

Discuția a avut loc înaintea momentului Toni Greblă, încă nu se întâmplase. Mi s-a părut foarte ciudată discuția. Coldea l-a atras deliberat într-o capcană pe George Maior. Eu încercam să îmi dau seama dacă glumește sau vorbește serios”