Noi revolte printre cetățeni. Consumul de carne trebuie redus pentru a proteja planeta

Noi revolte printre cetățeni. Consumul de carne trebuie redus pentru a proteja planeta

Premierul Boris Johnson a fost criticat de consilieri că nu acționează suficient în privința reducerii emisiilor de gaze de seră. Guvernul britanic ar trebui să ceară cetățenilor să consume mai puțină carne și produse lactate.

Miniștrii din Marea Britanie sunt puși în fața unei situații inedite. Comisia pentru schimbările climatice engleză a transmis oficialilor că ar trebui să recomande cetățenilor să reducă consumul de carne și de lactate, pe fondul protejării propriei sănătăți, dar și a mediului. Consilierii Comisiei au informat că bovinele reprezintă una dintre sursele principale care duc la încălzirea planetei.

Miniștrii se tem de revoltele cetățenilor

Oficialii din Marea Britanie au luat la cunoștință recomandările Comisiei pentru schimbările climatice, însă au rețineri în a transmite mai departe mesajul cetățenilor și a-i soma să renunțe la consumul de carne și lactate. Conform consilierilor, englezii ar trebui să reducă cu 20% alimentația bazată pe carne până la sfârșitul deceniului. Aceeași recomandare a fos transmisă și în cazul produselor lactate.

Potrivit estimărilor Comisiei amintite, până la jumătatea secolului XXI, consumul alimentelor menționate ar trebui să fie redus cu un procent de 35%.

Boris Johnson nu s-a implicat suficient în lupta împotriva schimbărilor climatice

Verdictul Comisiei arată că premierul britanic Boris Johnson nu s-a implicat suficient în ceea ce privește stoparea schimbărilor climatice, notează BBC.

Consilierii din cadrul Comisiei pentru schimbările climatice sunt nemulțumiți de faptul că Guvernul nu a impulsionat suficient cetățenii să-și schimbe modul de viață, inclusiv stilul alimentar, pentru a proteja globul de fenomenele extreme la care este supus.

Departamentul de Comunicare al Guvernului Marii Britanii a transmis că o nouă strategie care își propună să reducă emisiile de carbon va fi prezentată în toamna acestui an. Urmează să se ia măsuri în mai multe sectoare ale economiei, notează presa internațională.

Principala sursă de distrugere a mediului

Conceptele prezentate de consilierii Comisiei pentru schimbări climatice seamănă foarte bine cu o parte dintre informațiile promovate în documentarul "Cowspiracy: The Sustainability Secret", regizat de Kip Andersen și Keegan Kuhn.

Filmul documentar analizează mai multe probleme ecologice, printre care și încălzirea globală și schimbările climatice, sugerând că animalele, cu precădere bovinele, reprezintă o sursă principală de distrugere a mediului. În documentar mai sunt analizate și teme legate de consumul de apă, defrișări, zone moarte ale oceanelor etc.

Documentarul a stârnit multe controverse în spațiul public. Uniunea Oamenilor de Știință a contestat ideea că majoritatea gazelor cu efect de seră sunt cauzate de agricultura animală, așa cum se prezintă în film. Acest aspect este contrar consensului oamenilor de știință care au stabilit să principala cauză este reprezentată de emisiile de combustibil fosil.