Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi mărturii: Abrini, jihadistul căit: pentru Paris era pregătit un camion plin cu TNT (trinitrotoluen)
Noi mărturii: Abrini, jihadistul căit: pentru Paris era pregătit un camion plin cu TNT (trinitrotoluen)

Noi mărturii: Abrini, jihadistul căit: pentru Paris era pregătit un camion plin cu TNT (trinitrotoluen)

Mohamed Abrini, unul din cei doi suptravieţuitori ai comandolului jihadist care a devastat Parisul, este încă în viaţă ca şi Salah Abdeslam, dar a hotârît să rupă tăcerea alegând să vorbească pentru un post de radio francez.

Povesteşte detalii ale planului criminal care a făcut măcel în capitala franceză, despre legăturile sale cu Abdeslam, despre cum au fugit împreună de la Molenbeek la Paris şi despre cum n-au fost de acord cu atentatele de la Bruxelles.

Abrini-susţine la postul de radio francez, France Inter- că vroia să abandoneze, să se predea. Abdeslam, nu! Pe 22 martie, însfârşit, au lovit, ucigând 15 persoane, în timp ce altă explozie zguduia metroul, dar planul  nu era acela: era Parisul ţinta…încă o dată.

La trei luni de la atentatele sângeroase din capitala franceză vroiau să se întoarcă să lovească în inima Parisului, în timpul europenelor de fotbal. ''O maşină sau un camion pline cu explozibil'', acesta era planul de pus în acţiune. Dar arestarea lui Abdeslam, pe 18 martie, a schimbat totul. Slavă Domnului!