Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi detalii despre explozia de la Uzina Băbeni. Procurorii anunță patru capete de acuzare
Noi detalii despre explozia de la Uzina Băbeni. Procurorii anunță patru capete de acuzare

Noi detalii despre explozia de la Uzina Băbeni. Procurorii anunță patru capete de acuzare

Joi, o explozie puternică a avut loc la Uzina Mecanică Băbeni. Patru persoane și-au pierdut viața și alte patru au fost rănite, ca urmare a manevrării unei mine antipersonal. Autoritățile au deschis o anchetă, iar procurorii din Vâlcea vin cu noi detalii. Conform acestora, dosarul vizează patru infracțiuni.

Explozia de joi de la Uzina Băbeni a provocat decesul a patru persoane, trei bărbați și o femeie, iar alte patru au fost rănite. Starea acestora este una stabilă și au fost transportați la Spitalul de Urgență Vâlcea. Alarma s-a dat în jurul orei 15.00, iar la fața locului au intervenit imediat echipele pompierilor militari.

În acest caz s-a deschis un dosar penal cu patru capete de acuzare. Procurorii din Vâlcea susțin că este vorba despre nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

„La Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea s-a constituit, la data de 18 noiembrie 2021, o cauză în care se efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, în vederea lămuririi împrejurărilor în care a avut loc o explozie a unei mine antipersonal la Uzina Mecanică Băbeni, în urma căreia a survenit decesul a 4 persoane şi rănirea altor 3 persoane”, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, într-un comunicat dat publicităţii vineri.

Ancheta este în plină desfășurare, la fața locului fiind în desfășurare cercetări efectuate de specialiști. O echipă complexă compusă din ofițeri de poliție judiciară, specialiști, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Vâlcea, împreună cu un procuror din cadrul Secției de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea s-au deplasat la Uzina Mecanică Băbeni pentru a stabili cauza producerii exploziei.

„Cel mai probabil, este vorba despre nerespectarea unei proceduri. În acea încăpere, în mod normal, nu ar fi trebuit să fie niciodată mai mult de o persoană”, a declarat,vineri, pentru News.ro, prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

Patru persoane și-au pierdut viața și alte patru au fost rănite în urma deflagrației

În urma exploziei produse joi după-amiaza la Uzina Mecanică Băbeni, patru persoane și-au pierdut viața și alte patru au fost rănite. În urma exploziei, au murit un bărbat în vârstă de 62 de ani, șef de echipă, doi bărbați în vârstă de 54 de ani și o femeie de 52 de ani, toți patru fiind confecționeri de produse pirotehnice.

Dintre cele patru femei rănite, cea mai grav a fost o persoană de 52 de ani, ea suferind fracturi la ambele membre superioare, amputație de falange la două degete şi multiple plăgi delabrante, reprezentând leziuni ale tegumentelor în urma suflului exploziei.

Alte două femei rănite au ajuns la spital, ele având vârste de 42 și 54 de ani. Conform informațiilor transmise de reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea, una dintre acestea are multiple răni superficiale produse de schijele rezultate în urma deflagrației, iar a treia victimă are un traumatism cranio-cerebral acut şi un corp străin intraocular.

Cele trei femei ajunse la spital sunt în afara oricărui pericol, declara pentru News.ro managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, Dan Ponoran.

În cazul celei de-a patra victimă, acesta a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri la locul incidentului, fără a mai fi transportată la spital.