Noi controverse după votul negativ pe Schengen. Șeful spionajului lui Putin ar fi fost văzut la Viena

Noi controverse după votul negativ pe Schengen. Șeful spionajului lui Putin ar fi fost văzut la Viena Serghei Narîşkin / Sursa foto: Twitter

Șeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîşkin, s-ar fi aflat în aceste zile la Viena, în capitala Austriei. Informația a fost prezentată de analistul Radu Tudor. Deși se află pe lista persoanelor sancționate în UE, Serghei Narîşkin ar fi fost văzut și fotografiat într-un local austriac, în compania altor două persoane.

O fotografie realizată într-un local din Viena, în care apare un bărbat cu trăsăturile lui Serghei Narîşkin, şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), circulă pe rețelele de socializare. În imagine, presupusul șef al spionajului extern rus apare în compania a două femei, la un pahar cu bere.

Presupusul Serghei Narîşkin, care conduce spionajul extern al Rusiei este îmbrăcat casual, într-un pulover bleumarin și discută fără să dea impresia că ar fi îngrijorat de ceva. Aceasta în condițiile în care numele său apare pe lista persoanelor supuse sancțiunilor la nivelul Uniunii Europene și are accesul interzis pe teritoriul statelor Uniunii Europene.

Analistul Radu Tudor a comentat imaginea, spunând că Serghei Narîşkin n-ar fi avut ce căuta la Viena și că ar trebui reținut și trimis de urgență în Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este o informație și o fotografie bombă care circulă pe rețelele de socializare, în special pe Twitter. Este o fotografie care îl surprinde probabil pe șeful spionajului Rusiei, pe Serghei Narîşkin, pe omul de încredere a lui Vladimir Putin, într-o cafenea din Viena, pe teritoriul Uniunii Europene. Iar pe teritoriul UE, Serghei Narîşkin este pe lista sancțiunilor. În primul rând, n-ar fi trebuit să pătrundă pe teritoriul Uniunii Europene. Doi, dacă ar exista prezența șefului spionajului rus pe teritoriul Uniunii Europene, la Viena, el trebuia reținut și imediat trimis acasă. Sau, eu știu, deferit justiției”, a spus Radu Tudor.

Sursa foto. Twitter

Prezența șefului spionajului rus la Viena în contextul votului pe Schengen

Potrivit jurnalistului, informațiile care circulă în momentul de față, referitoare la prezența lui Serghei Narîşkin la Viena provin din surse destul de sigure. Iar acest lucru ridică o serie de semne de întrebare în legătură cu politica pe care o face Austria față de Rusia.

„Noi operăm cu informații jurnalistice. Este o fotografie a unui personaj care seamănă foarte bine cu Serghei Narîşkin. Mai mult decât atât, semnalarea prezenței șefului spionajului Rusiei la Viena, pe teritoriul Uniunii Europene, fiind el pe lista sancțiunilor, este, dacă vrei, în același timp cu declarațiile făcute de cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care spune că insistă pentru dialog cu Rusia și pentru găsirea unei soluții”, a mai spus Radu Tudor.
El a spus este de datoria jurnaliștilor să investigheze prezența lui Serghei Narîşkin la Viena, dar și legăturile dintre guvernul Austriei și Rusia condusă de Vladimir Putin. Radu Tudor a pus prezența lui în contextul votului dat de Austria la Consiliul JAI împotriva aderării României la Spațiul Schengen.

„Este datoria noastră să verificăm și să investigăm prezența lui Serghei Narîşkin la Viena. E de datoria noastră să vedem legăturile guvernului Austriei cu Rusia și să vedem ce anume stă în spatele unei hotărâri care a bulversat întreaga Uniune Europeane, exact așa cum își dorește Vladimir Putin”, a completat jurnalistul, conform Antena 3 CNN.

Austria se opune aderării României la Schengen

Austria s-a opus aderării României la Spațiul Schengen, la ultimul Consiliu JAI, iar acest vot a ridicat numeroase semne de întrebare. Mulți se întreabă dacă nu cumva guvernul de la Viena a acționat la ordinele lui Vladimir Putin care își dorește o Europă divizată. De altfel, sunt cunoscute relațiile dintre politicienii austrieci și dictatorul de la Kremlin.

Mai mulți foști miniștri austrieci au fost recompensați de Vladimir Putin cu diferite funcții foarte bine remunerate în structurile unor companii de stat din Rusia. Mai mult, cancelarul actual al Austriei, a fost singurul lider european care a vizitat Moscova după declanșarea războiului din 24 februarie.