Evenimentul Zilei > Actualitate > Gest disperat al pedofilului olandez. Era să ucidă alți oameni. Sinucidere pe autostradă
Gest disperat al pedofilului olandez. Era să ucidă alți oameni. Sinucidere pe autostradă

Gest disperat al pedofilului olandez. Era să ucidă alți oameni. Sinucidere pe autostradă

Cetățeanul olandez s-a sinucis după ce a intrat deliberat cu mașina pe care o conducea într-un camion, în localitatea Escharen, a confirmat procuratura din Brabantul de Est, potrivit AD.nl. Șoferul camionului a scăpat fără nicio leziune fizică.

Sursa foto: hardnieuws.nl

UPDATE 3: Ambasada Olandei în România a transmis un mesaj în care arată că autoritățile olandeze sunt pregătite să ajute autoritățile române.

„Ambasada Regatului Ţărilor de Jos a aflat, cu mare regret, despre moarte tragică a unei fete în Gura Şuţii. Autorităţile olandeze sunt gata să îşi ajute partenerii români. Poliţia şi autorităţile judiciare din ambele ţări sunt în contact direct”, se arată în comunicatul Ambasadei.

UPDATE 2: Șeful Poliției Românie, Liviu Vasilescu, a declarat, pentru Antena 3, că poliția a contactat cetățeanul olandez sâmbătă la ora 19:30, iar acesta a confirmat că a fost prezent în Dâmbovița în scopuri turistice. Șeful poliției a mai declarat că, probabil, cetățeanul olandez se afla pe aeroportul din Amsterdam în timpul convorbirii telefonice.

„S-a analizat un volum foarte mare de imagini. S-au luat imagini şi de la cetăţenii din zonă şi din comunele învecinate. Acest volum mare de imagini a ocndus la identificarea unor maşini suspecte. Cred că au rămas în discuţie patru, la un moment dat, după ce au fost celelalte eliminate. În paralel desfăşurăm activități de căutare pe trei piste de lucru. Având în vedere că este un dosar penal nu vi le pot preciza. maşină condusă de cetăţeanul olandez a fost identificată sâmbătă seara, în jurul orei 19.00. În acel moment am aflat cine a condus-o, cum a fost închiriată. Cetăţeanul olandez era în zbor spre Amsterdam. La 19.50 l-am contactat. La ora aia nu aveam niciun fel de date să avem o suspiciune cu privire la el. L-am întrebat dacă a fost în România. Ne-a confirmat şi a zis că a fost în Dâmboviţa cu scopuri turistice. Cred că era în aeroportul din Amsterdam atunci.”

Întrebat dacă are să își reproșeze ceva din timpul anchetei, Liviu Vasilescu a declarat că nu are ce să își reproșeze.

Șeful poliției a mai adăugat că cetățeanul olandez nu a fost pus sub urmărire națională sau internațională, spunând că procurorul de caz va face acest lucru când va considera necesar.

„Avem nevoie de sprijinul cetățenilor și de sprijinul media, ca să ne facem datori și să rezolvăm cazurile până la capăt. La Dâmbovița am avut sprijinul cetățenilor și media și am informat cât am putut media”, a conchis Liviu Vasilescu.

UPDATE. Ancheta privind fetița de 11 ani omorâtă în județul Dâmbovița va fi preluată de Parchetul General, au precizat surse judiciare pentru Evz.ro

ȘTIRE INIȚIALĂ

Trupul Mihaelei Adriana, fetița răpită vineri a fost găsit duminică într-o pădure din Produleşti – localitate aflată la nici şapte kilometri de casa acesteia

Apar amănunte tulburătoare în cazul fetiței de 11 ani din Dâmbovița care a fost descoperită fără viață duminică, după trei zile de căutări.

Mihaela a plecat de la şcoala din comună Gura Şuţii vineri după-amiază. Este fetiţa cu pantaloni roz care apare în imaginile înregistrate de camera amplasată pe clădirea şcolii.

Ulterior, copila a fost filmată de o altă cameră, când mai avea doar 300 de metri până acasă. Avea să fie ultima dovada că era în viaţă.

Pentru găsirea ei au fost mobilizaţi poliţişti, jandarmi cu câini de urmă, lucrători ISU şi voluntari. Aceştia au folosit şi două drone. Rudele copilei au sperat până în ultima clipă că aceasta va fi găsită în viaţă.

Trupul Mihaelei Adriana a fost găsit duminică cu ajutorul elicopterului care a survolat o porţiune de pădure din Produleşti – localitate aflată la nici şapte kilometri de Gura Şuţii. Potrivit celor care au ajuns acolo, fetiţa prezenta urme de violenţă pe corp.

Se pare că biata copilă ar fi fost răpită de un cetățean străin, dusă pe un câmp și omorâtă. Principalul suspect este un bărbat de 47 de ani din Olanda, susțin surse din anchetă.