Astra Giurgiu a strălucit, joi seară, în prima manșă din turul trei preliminar al Ligii Europa. „Alb-negrii” au învins pe teren propriu, pe cehii de la Slovan Liberec (scor 3-0), la capătul unui meci încântător.

De departe, cel mai bun jucător de pe teren a fost nigerianl Kehinde Fatai. Atacantul a realizat un hattrick, datorită golurilor din minutele 4, 74 și 81. Pentru jucătorul african nu putea exista un context mai favorabil decât cel de la meciul cu Slovan.

Pițurcă a venit la meci, special pentru Kehinde

În mare măsură, reușitele sale vor duce pe Astra Giurgiu în play-off-ul Ligii Europa, iar returul ce se va disputa săptămâna viitoare, la Liberec, se anunță a fi doar o formalitate.

În plus, golurile lui Fatai au fost urmărite live și de selecționerul Victor Pițurcă. Nigerianul așteaptă cu nerăbdare să primească cetățenia română, pentru a putea intra în istorie. Foarte probabil, Kehinde va deveni primul străin care va îmbrăca tricoul primei reprezentative.

„Știu și imnul, știu și istoria”

Atacantul giurgiuvenilor a spus, la final, că și-a făcut temele și merită să fie cetățean român. „Nici nu ştiam că a fost la meci Victor Piţurcă. Sper că i-a plăcut ce a văzut. E visul meu să joc în naţionala României şi sper să ajung acolo cât mai repede. Trebuie doar să mai iau cetățenia, apoi nu mai depinde de mine. Știu și imnul, știu și istoria, știu tot despre România!”, a declarat Fatai. „Trebuia să câștigăm cu 7-0” Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, a fost încântat de jocul prestat de oamenii săi, dar a spus că victoria obținută ar fi putut să fie și mai clară. „Este cea mai mare satisfacție pentru toți oamenii ăștia. A fost un meci cu adevărat excepțional. Trebuia să câștigăm cu 7-0. Și au fost ocazii frumoase, create. Fatai este un golgheter înnăscut. Dar toată echipa a jucat bine. Victor Pițurcă, care a fost în tribună, a mai descoperit un jucător de națională, Enache”, a declarat omul de afaceri.

Atacantul Constantin Bu descu a spus că obiectivul Astrei este depășirea performanței de anul trecut, atunci când giurgiuvenii au evoluat în play-off. „Importantă e calificarea. Lumea vine la stadion, e atm o s f e r ă , asta ne place mult de tot. Vrem să ajungem în grupele Europa League, sperăm să mergem și să ne depășim parcursul de anul trecut. Vreau să meargă toate echipele românești în grupe”, a spus Budescu.