Nicușor Dan, schimbări radicale la Poliția Locală. Câți agenți vor lucra pe teren

Nicușor Dan, schimbări radicale la Poliția Locală. Câți agenți vor lucra pe teren Nicușor Dan. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Nicușor Dan anunţă schimbări radicale la Poliţia Locală. Mai exact, Primarul Capitalei spune că aproximativ 200 de oameni vor fi agenţi de teren. În prezent sunt în jur de  130.

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a afirmat că va fi reorganizată Poliţia Locală a municipiului Bucureşti. Vor fi aproximativ 200 de oameni pe teren, cu atribuții în ordinea publică.

„O să avem aproximativ 200 de oameni care vor fi agenţi de teren. Acum sunt cam 130. Şi asta e partea de ordine publică. Şi o să avem şi aceste servicii de control care nu funcţionează aşa cum trebuie să funcţioneze. Vor funcţiona: disciplina în construcţii, mediul, taximetrie, agenţi economici”.

Nicușor Dan vrea ca Bucureștiul să fie un oraş sigur

Nicuşor Dan a fost întrebat care sunt zonele cele mai vulnerabile în Bucureşti, unde ar trebui să fie Poliţia Locală şi nu este. De asemenea mai spune ce este deranjant în Capitală, făcând referire la clădiri şi alte obiecte publice care sunt mâzgălite.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vreau să spun şi lucruri bune despre acest oraş. Bucureştiul este un oraş sigur. Adică, citim ştiri ce se întâmplă în Suedia, ce se întâmplă la Rotterdam. (...) Pe ordinea publică cred că chestiunile care îi deranjează pe bucureşteni sunt fenomenul de graffiti, peste tot în oraşul ăsta vezi clădiri şi alte obiecte publice care sunt mâzgălite şi fenomenul care nu e la noi, dar putem să contribuim prin prevenţie, curăţenie în anumite zone. Asta cred că deranjează cel mai mult din punct de vedere al ordinii publice un bucureştean”.

Fișier:Politia Locala Bucharest 08.jpg - Wikipedia

Sursa foto: Wikipedia

Edilul, despre atribuţiile Poliţiei Locale

Primarul s-a referit, de asemenea, şi la fenomenul de cerşetorie din Bucureşti. De asemenea a vorbit şi despre legislația în România.

„Pe cerșetorie nu putem să facem mare lucru, aşa cum este legislaţia în România. Nu poţi decât să sancţionezi contravenţional, asta este atribuţia pe care Poliţia Locală o are, să sancţionezi contravenţional la nesfârşit aceeaşi persoană. Noi avem pentru fiecare dintre ei posibilitatea să îi ducem în centrele noastre sociale, unde nu vor să stea. Şi atunci nu ai dreptul legal să îl iei să îl muţi în altă parte din Bucureşti”, a concluzionat primarul Capitalei.