Nicuşor Dan repară o faimoasă clădire din Capitală. „Realizăm expertiza tehnică pentru punerea în siguranţă a Hanului Solacolu”

Nicuşor Dan repară o faimoasă clădire din Capitală. „Realizăm expertiza tehnică pentru punerea în siguranţă a Hanului Solacolu”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că va începe expertiza tehnică pentru punerea în siguranţă a Hanului Solacolu. Una dintre cele mai frumoase clădiri din București a ajuns o ruină, dar edilul promite repararea ei.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunță o expertiza tehnică pentru punerea în siguranţă a Hanului Solacolu, în prezent fiind derulate acţiuni de scanare 3 D. În trecut, această clădire este un simbol pentru București, dar a fost neglijată de autorități.

„Realizăm expertiza tehnică pentru punerea în siguranţă a Hanului Solacolu. Săptămâna aceasta a fost emis Ordinul de Începere pentru Servicii de elaborare a expertizei tehnice de punere în siguranţă, dar şi pentru realizarea documentaţiilor tehnico-economice, inclusiv asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe toată perioada de execuţie a lucrărilor de “Punere în siguranţă, conservare şi protejare a imobilului monument istoric Hanul Solacolu”, a anunţat, duminică, primarul general Nicuşor Dan.

În prezent se desfăşoară în teren scanarea 3D a imobilului, activitate ce face parte din etapa de elaborare expertiză tehnică. Nicușor Dan a precizat că monumentul istoric va fi reconstruit. „Aceste lucrări fac parte din contractul încheiat la sfârşitul lunii septembrie între Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic din Bucureşti (AMCCRS) şi Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A”, a mai precizat primarul general pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursă Facebook

Hanul Solacolu, în stare de degradare

Imobilul din Calea Moşilor nr.134-134A, construit la sfârşitul secolului al XIX-lea, este monument istoric. Construit în anul 1859 de fraţii Solacolu, clădirea a fost, iniţial, prima fabrică de paste făinoase din Bucureşti. Faţada exterioară era prevăzută cu prăvălii, având deschidere pe artera cea mai comercială a Bucureştiului: Calea Moşilor sau Podul Târgului de Afară.

Una dintre cele mai spectaculoase clădiri din Capitală a ajuns într-o stare de degradare majoră, din cauza lipsei întreţinerii şi a lucrărilor de reparaţii în urma seismelor majore din anii 1940, 1977, 1986, 1990 care au afectat drastic structura de rezistenţă a clădirii, a acţiunii factorilor meteorologici, a coroziunii etc.

Edilul a mai declarat că această clădire simbol va fi transformată într-un spațiu cultural pentru locuitorii Capitalei.Imobilul este plin de istorie, dar și o comoară a orașului.