Nicușor Dan, despre apa caldă și încălzirea bucureștenilor: O să fie mai bine iarna aceasta

Nicușor Dan, despre apa caldă și încălzirea bucureștenilor: O să fie mai bine iarna aceasta

Primarul Capitalei a declarat că se lucrează pe mai multe șantiere și că iarna aceasta vor fi mai puține probleme cu apa caldă și încălzirea decât în anii trecuți. Lucrările se fac pe bucăți, deoarece nu poate fi întreruptă complet furnizarea de apă și căldură către populație.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan vorbit, duminică, la B1 TV, despre problemele în ceea ce privește apa caldă și încălzirea. Primarul a anunţat că este în curs de implementare o centrală provizorie la fostul CET Titan, care va funcţiona în sezonul rece.

„Dacă vorbim de problema căldurii şi a apei calde, acum suntem în luna iulie, avem o revizie obligatorie. Problema apei calde vine din reţeaua noastră de conducte şi vine din producţie şi aici e o mare problemă, care nu e la noi, ci la Ministerul Energiei, din centrale vechi”, a spus primarul, Nicușor Dan.

Va fi mai bine

Primarul le promite bucureștenilor că iarna aceasta va fi mai bine, chiar dacă lucrările nu au început în luna martie așa cum era prevăzut inițial. „O să fie mai bine iarna aceasta decât iarna trecută. În mod deliberat s-au făcut nişte lucrări şi s-a oprit apa caldă în câteva zone, pentru câteva săptămâni, ca în locurile unde noi ştim că sunt probleme să nu se mai producă avarii iarna asta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe scurt, pe ceea ce înseamnă transport, avem patru şantiere în desfăşurare, câte zece kilometri fiecare. Am avut ghinion cu războiul din Ucraina şi nu au început în martie cum trebuia, dar o să facem aproximativ 35 de kilometri anul acesta ceea ce înseamnă mult mai mult decât s-a făcut până acum“, a afirmat el.

Se lucrează pe bucăți

Primarul Capitalei a mai spus și că nu pot fi făcute rapid toate lucrările, deoarece asta ar însemna să se întrerupă total furnizarea de apă și căldură.

„Anul trecut, nu aveam licitaţiile făcute. Am pierdut anul 2021 pentru că administraţia anterioară prevăzuse că o singură companie municipală poate să facă 60 de km, când ea putea să facă 10 km pe an. În 2021, am făcut toate licitaţiile şi ca să intrăm în primăvara lui 2022 în forţă. Chiar dacă am avea un număr infinit de bani şi de constructori tot nu vom putea să avem un ritm mai mare de 50-60 de km pe an, pentru că trebuie să furnizăm apă şi căldură”, a mai precizat primarul, potrivit news.ro.