AVOCAŢII: Nicolae MANOLESCU este compatibil cu funcţia de PREŞEDINTE al Uniunii SCRIITORILOR
Editura Evenimentul si Capital

AVOCAŢII: Nicolae MANOLESCU este compatibil cu funcţia de PREŞEDINTE al Uniunii SCRIITORILOR

Nicolae Manolescu
Autor: | | 0 Comentarii | 592 Vizualizari

Biroul de avocatură, care îl reprezintă pe preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, în procesul pe care i l-a intentat ANI, în 2015, pentru a se constata diferenţa dintre veniturile şi cheltuielile acestuia cu cu o funcţie publică, precizează că în acest moment Nicolae Manolescu este compatibil cu deţinerea unei funcţii publice, respectiv cea de preşedinte al Uniunii.

Într-un drept la replică, se arată: “Soluţia pronunţată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu se traduce decât prin faptul că, pentru motive de procedură, s-a casat sentinţa prin care s-a respins ca inadmisibilă acţiunea ANI şi procesul s-a trimis spre rejudecare.

Prin Decizia nr. 1811/07.05.2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a cercetat legalitatea Ordonanţei 2/13.02.2015 şi nici nu a reţinut existenţa vreunei incompatibilităţi a dl. Manolescu Nicolae cu vreo funcţie publică (…) Până la soluţionarea acestui dosar produc efecte depline dispoziţiile Ordonanţei de calsare nr. 2/13.02.2015 prin care s-a constatat lipsa unei diferenţe între veniturile şi cheltuielile dlui. Nicolae manolescu în perioada cercetată.

Or, de vreme ce s-a dispus clasarea cauzei, fără să se stabilească vreo incompatibilitate ori să se dispună vreo sancţiune, iar Ordonanţa prin care s-a clasat cauza nu este anulată, producând efecte, susţinerile din cuprinsul articolului, potrivit cărora: “în acest moment Nicolae Manolescu nu poate ocupa funcţii publice, rămânând în vigoare, până la rejudecare, decizia ANI privind incompatibilitatea preşedintelui USR cu vreo funcţie publică”, sunt nereale”.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate