USR rămâne fără ȘEF. Nicolae MANOLESCU nu mai poate ocupa o funcție publică. DREPT LA REPLICĂ
Editura Evenimentul si Capital

USR rămâne fără ȘEF. Nicolae MANOLESCU nu mai poate ocupa o funcție publică. DREPT LA REPLICĂ

Nicolae Manolescu
Autor: | | 1 Comentarii | 8288 Vizualizari

Președintele Uniunii Scriitorilor din România, criticul literar Nicolae Manolesu, nu mai poate ocupa funcții publice, conform Deciziei nr. 1811 din 7 mai 2018 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

DREPTUL LA REPLICĂ ÎN FORMAT PDF

ŞTIREA INIŢIALĂ

Înalta Curte a admis recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei nr. 2811 din data de 2 noiembrie 2015 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. ICCJ a casat sentinţa recurată şi a trimis cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. De asemenea, ICCJ a respins recursul incident declarat de Nicolae Manolescu Apolzan, ca rămas fără obiect. Definitivă.

În concluzie, în acest moment Nicolae Manolescu nu poate ocupa funcții publice, rămânând în vigoare, până la rejudecare, decizia ANI privind icompatibilitatea președintelui USR cu vreo funcție publică.

În 2014, conform unui comunicat ANI, instituția a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 326.896,38 lei (aprox. 77.832 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu soția de către Manolescu-Apolzan Nicolae, Ambasadorul României la UNESCO, Paris, potrivit informațiilor target="_blank">B1tv. S-a reaprins „gâlceava înțelepților”. Manolescu îi face praf pe scriitorii separatiști

„În anul 2009, Manolescu-Apolzan Nicolae a realizat venituri salariale în cuantum de 664.492,62 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 991.389 lei, rezultând o diferență nejustificată de 326.896,38 ei (aprox. 77.832 Euro)”, arăta ANI.

Pagina 1 din 1
Tag-uri: manolescu, usr, scriitor, aniStirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate