Nicolae Ciucă, ultimele informații despre vaccin: „Știm inclusiv șoferul și maşina de transport”
- Ionel Sclavone
- 23 decembrie 2020, 07:11
Autoritățile au pregătit toate detaliile pentru începerea campaniei de vaccinare pe 27 decembrie. La acest moment sunt cunoscute inclusiv numerele de înmatriculare ale mașinilor care vor transporta dozele de vaccin și numele șoferilor.
Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a anunțat că lăzile de gheață carbonică care vor fi folosite la transportul dozelor de vaccin anti-COVID au ajuns la Institututul Cantacuzino și, astfel, s-au pus la punct toate detaliile pentru ca pe 27 decembrie să înceapă campania de vaccinare.
Nicolae Ciucă a mai precizat că au fost puse la punct toate protocoalele în baza cărora se va derula campania de vaccinare, de la transportul dozelor de vaccin la centrele regionale din țară, până la numele șoferilor care vor conduce mașinile de transport.
„Vaccinul este transportat de către echipamentele logistice ale companiei producătoare, Pfizer, ajunge la centrul de depozitare şi de la centrul de depozitare, chiar astăzi a raportat directorul Institutului Cantacuzino, că a primit lăzile de gheaţă carbonică cu care va putea să asigure livrarea de vaccinuri către cele şase centre regionale şi de asemenea, numărul suficient de lăzi astfel încât de la aceste centru să putem să livrăm pentru prima zi când vom executa vaccinarea pe 27 decembrie, către cele zece spitale care au fost vioara întâi în combaterea virusului. Sunt deja protocoalele stabilite”, a declarat Nicolae Ciucă conform b1.ro.
Au fost înființate 995 de centre de vaccinare
Premierul interimar a mai precizat că în acest moment există 995 de centre de vaccinare în toată țara, iar la nivelul fiecăruia au fost puse la punct toate detaliile, astfel încât să fie respectate cerințele și condițiile de funcționare.
„Vreau să vă spun că ne-am dus în asemenea detaliu încât ştim inclusiv maşina şi numele şoferului care transportă aceste vaccinuri. Vă pot spune că avem 995 de centre de vaccinare în ţară, sunt 81 în plus la nivelul MApN, sunt stabilite cerinţele şi condiţiile fiecărui centru în parte, este asigurat personalul de supraveghere, tot ceea ce avem nevoie. Şi avem două elemente foarte importante, este vorba folositea mijloacelor digitale de evidenţă şi monitorizare a populaţiei care doreşte să se înregistreze pentru vaccinare şi monitorizarea ulterioară”, a mai adăugat Nicolae Ciucă.
Vaccinarea nu va fi obligatorie pentru populație, astfel că fiecare cetățean va alege dacă își va face vaccinul sau nu.
Până marți, 22 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 598.792 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, conform bilanțului oficial prezentat de către Grupul de Comunicare Strategică. Potrivit autorităților, 508.979 de pacienți au fost declarați vindecați.