Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Ciucă a anunțat când va depune programul de guvernare și lista miniștrilor. Decizia luată de premierul propus
Nicolae Ciucă a anunțat când va depune programul de guvernare și lista miniștrilor. Decizia luată de premierul propus

Nicolae Ciucă a anunțat când va depune programul de guvernare și lista miniștrilor. Decizia luată de premierul propus

Nicolae Ciucă va depune, în weekend, programul de guvernare și lista miniștrilor pe care va conta în cazul în care Executivul său va trece de Parlament.

Nicolae Ciucă, premierul desemnat al României, a declarat, miercuri că va depune programul de guvernare și lista nominală a miniștrilor. „Sâmbătă seara depunem programul de guvernare și lista nominală a miniștrilor din cabinet urmând ca, săptămâna viitoare, în funcție de programul stabilit să intre în Parlament spre aprobare. Îmi voi juca șansa până la capăt”, a afirmat Nicolae Ciucă, care a mai anunțat că „în niciun caz” nu își va depune mandatul înainte de votul care va avea loc în Parlament.

Florin Cîțu negociază în stânga și în dreapta, pentru Guvernul lui Nicolae Ciucă

Pe de altă parte, Florin Cîțu, premierul interimar, a anunțat că negociază cu cei de la USR, pentru ca această formațiune politică să revină la guvernare. Și asta după ce partidul condus acum de Dacian Cioloș a plecat după ce Cîțu l-a demis pe Stelian Ion, ministrul Justiției.

„Încă se negociază cu PSD și USR. Eu sper să mai avem azi o discuție, știu că domnul Nicolae Ciucă a mai avut azi o discuție cu PSD și USR. PNL este în spatele domnului Ciucă. PSD a spus anul acesta de multe ori că ei nu vor la guvernare, eu nu înțeleg pretextele de a primi minstere.

Eu cred că nu vor să negocieze nimic și încearcă să forțeze nota cu astfel de discuții. Nu se poate reface USL. Trebuie să fie o discuție cu cei de la USR, domnul Nicolae Ciucă are mandat să negocieze cu USR. Trebuie să discutăm bărbătește, față în față. Sigur că pot reveni la guvernare”, a afirmat Florin Cîțu, care este totodată și președintele PNL.

Ce spunea Marcel Ciolacu la începutul săptămânii

Marcel Ciolacu, liderul PSD l-a acuzat, luni, pe președintele PNL, Florin Cîțu, că spune „lucruri trăsnite”, în contextul în care liberalul a precizat că nu poate negocia cu PSD. „Una dintre emisiunile mele preferate era „Copiii spun lucruri trăznite!”. Se pare că și când ești om mare poți spune lucruri trăsnite, chiar și în această situație de criză”, afirma liderul social-democraților.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: